Senatorul PNL Akos Mora a demisionat din Parlament

Senatorul PNL Akos Mora, declarat incompatibil, a demisionat, marti, din functie, afirmand ca nu isi doreste sa faca parte “din acest Parlament”, transmite Agerpres.

Demisia lui Mora nu a fost lipsita insa de un episod usor tensionat. La un moment dat, Akos Mora si-a anuntat demisia, insa ulterior a revenit. Mai multi senatori, printre care Tudor Barbu, Cristiana Anghel, Ioan Ghise, dar si presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, au inceput o discutie ampla despre ce trebuie sa faca sau nu Senatul. Discutiile au durat peste 45 de minute, plenul find prelungit.

Dupa ce si-a dat demisia, Akos Mora a revenit afirmand ca asteapta un motiv juridic pentru acest lucru. In urma altor dezbateri, Akos Mora si-a inaintat demisia din calitatea de senator. El a explicat ca nu mai vrea sa faca parte dintr-un astfel de Parlament si ca nu vrea sa-si puna colegii in situatia de a vota o asa “magarie”

Akos Mora a fost ales senator in circumscriptia electorala 28 Mures, colegiul uninominal nr. 3. Senatorul PNL a fost declarat incompatibil, definitiv si irevocabil, prin decizie a ICCJ. Plenul Senatului trebuie sa ia act de demisie.

Amintim ca senatorul AKOS MORA s-a autosuspendat din PNL in urma cu aproximativ o saptamana, motivandu-si decizia prin faptul ca “premierul Victor Ponta sa nu se mai foloseasca de cazul si de numele meu in campania electorala”.

Citeste si: SENATORUL AKOS MORA S-A AUTOSUSPENDAT DIN PNL