DOINA TUDOR, RETINUTA de DNA. SENATORUL PNL a fost incatusat si condus la AREST. UPDATE

Senatorul PNL DOINA TUDOR este audiat, joi, de procurori la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 15.05: DOINA TUDOR a fost RETINUTA! Senatorul PNL a fost incatusata si condusa la Arestul Central al Politiei Capitalei unde va ramane, cel putin 24 de ore. DOINA TUDOR va fi prezentata, vineri, in fata judecatorilor ICCJ cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA.

SENATUL a votat pozitiv, miercuri, solicitarea DNA pentru RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a senatorul PNL DOINA TUDOR.

Senatorul PNL DOINA TUDOR este anchetat in dosarul in care fostul sau sot, DANIEL GEORGE TUDOR, a fost retinut pentru LUARE de MITA, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

“In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatoarei DOINA ANCA TUDOR, in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de LUARE de MITA”, se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, DOINA TUDOR l-a ajutat in mod direct pe DANIEL GEORGE TUDOR sa primeasca 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primiti de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

“In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul DANIEL GEORGE TUDOR a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii”, sustin procurorii.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul