Senatorul SERBAN MIHAILESCU, despre dosarul Microsoft: “Nu exista PROBE”

Senatorul UNPR SERBAN MIHAILESCU a sustinut marti, dupa audierea in Comisia juridica in legatura cu cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva sa in DOSARUL MICROSOFT, ca la dosar nu exista probe si ca Eugen Bejinariu a facut alte declaratii decat ceea ce sustin procurorii.

“Nu exista niciun fel de probe, nu exista absolut nimic care sa ma lege de acest lucru. Eu am semnat un singur document in septembrie 2003, care a fost aprobat in Guvern in 4 septembrie 2003, iar in 20 octombrie 2003 mi-am dat demisia. Dupa care apar acolo tot felul de povesti ca am determinat pe nu stiu cine sa faca nu stiu ce. Declaratiile persoanei determinate contrazic exact acuzatiile procurorului si confirma ca nu am avut niciun fel de legatura cu aceasta treaba”, a declarat MIHAILESCU.

Citeste si: ANDRONESCU SI MIHAILESCU LA COMISIA JURIDICA A SENATULUI. DECIZIE AMANATA.UPDATE

El a sustinut ca succesorul sau la Secretariatul Guvernului, Eugen Bejinariu, “a facut altfel de declaratii decat scriu domnii procurori acolo”, in dosarul DNA, iar directorul general de la MICROSOFT ar sustine ca nu a discutat cu MIHAILESCU niciodata o problema legata de companie, deoarece nu avea in atributii.

MIHAILESCU a spus ca este prieten cu Nicolae Dumitru dinainte de ’99, dar nu a avut cu el “niciun fel de actiune legata de activitatea guvernamentala, nu am avut niciun fel de activitate comerciala sau financiara”.

Intrebat la ce se asteapta din partea colegilor din Comisia juridica, Mihailescu a raspuns: “Eu ma bucur ca macar aici poti sa spui ca esti nevinovat. Adica, daca stati, eu nu stau, daca as sta si m-as uita la televizor, cred ca m-as cauta si eu la (spitalul – n.r.) Bagdasar, pe undeva. Dar aici a fost singurul loc in care am putut sa expun acest lucru. Parchetul nu m-a intrebat, nu am avut ce sa spun, cu cine sa vorbesti?”, a afirmat MIHAILESCU.

La observatia jurnalistilor ca putea fi audiat de procurori daca se incepea urmarirea penala si intrebat daca nu ar prefera sa se inceapa urmarirea penala ca sa explice procurorilor faptul ca acuzatiile sunt nefondate si sa se elucideze cazul, Mihailescu a spus:

“Nu, aici este o eroare. Elucidarea este clara. In momentul in care nu esti in aceasta chestiune, nu ai niciun fel de treaba. Numai sa se insire niste minciuni si trebuie sa ma duc eu sa spun nu stiu ce. Nu este nicio proba, iertati-ma, e o prostie”.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT. CINE SUNT PERSOANELE IMPLICATE IN CONTRACTUL PENTRU LICENTE MICROSOFT. NUME SONORE

Comisia juridica a Senatului a decis, marti, sa amane pana dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale votul pe cererea de ridicare a imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si SERBAN MIHAILESCU.