Senatorul Sorin Iliesiu demisioneaza din PNL la doua zile dupa ce a fost exclus!

Sorin Iliesiu, senatorul PNL de Sibiu a carei excludere din partid s-a produs acum doua zile in urma scandalului din ultima perioada, a anuntat ca va demisiona, intr-o scrisoare deschisa adresata colegilor liberali, informeaza Ziare.com.

“Nu ma asteptam ca presedintele Partidului National Liberal sa propuna conducerii PNL excluderea mea din partid pentru culpa de a spune ceea ce gandim aproape toti: fiind un partid national, nu avem voie sa punem intre paranteze interesul national si sa-l sacrificam din cauza unor ambitii minore, nu avem dreptul sa impiedicam mersul ascendent al Romaniei care, datorita guvernarii Uniunii Social-Liberale, a devenit tara cu cea mai mare crestere economica din intreaga Uniune Europeana”, a scris Iliesiu in documentul remis miercuri noapte Ziare.com.

Citeste si: Puiu Hasotti, despre inlaturarea lui Antonescu: Va uitati in gura lui Iliesiu? 

Iliesiu a explicat ca l-a propus pe Calin Popescu Tariceanu in locul presedintelui PNL, pentru un dialog constructiv in interiorul USL, “astfel incat tara sa poata iesi din criza”. 

Decizia de excludere a lui Sorin Iliesiu a fost luata in Biroul Politic National al PNL de marti seara, cand 67 de membri au votat propunerea lui Crin Antonescu de excludere a senatorului.

“Demisionez asadar, considerand ca nu mai exista nici o speranta pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, facute de domnul presedinte”, a conchis senatorul.

Sursa foto: adevarul.ro