SENATUL a votat PENSIILE SPECIALE pentru ALESII LOCALI

Pe modelul parlamentarilor, primarii, viceprimarii, sefii de consilii judetele, actuali sau fosti, vor primi si ei PENSII SPECIALE, dupa ce Senatul a a ADOPTAT PROIECTUL LEGISLATIV, potrivit Realitatea TV.

Initiativa apartine a 29 de senatori si deputati de la toate partidele. Daca liderul PNL, Vasile Blaga, a anuntat ca senatorii liberali nu vor vota proiectul inscris pe ordinea de zi pentru luni, de la PSD, Valeriu Zgonea sustine ca alesii locali merita “un anumit respect” din partea statului si, in absenta unor astfel de pensii, va fi greu sa aiba “o anumita integritate”.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul indemnizatiior pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara aflata in plata.

CITESTE SI: SENATUL VOTEAZA, LUNI, PENSIILE SPECIALE PENTRU ALESII LOCALI

Pentru mandatele incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, care nu poate fi mai mic de 2 ani de activitate de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte de consilii judetene.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta ar urma sa fie suportat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Potrivit initiativei legislative, nu vor beneficia de indemnizatia pentru limita de varsta persoanele care au fost condamnate definitiv pentru comiterea, in calitate de primar si viceprimar, presedinte si vicepresedinte de consiliu judetean, a unei infractiuni de coruptie prevazuta la Titlul V, Capitolul I din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

CITESTE SI: STROE: PNL VA PARASI SALA LA VOTUL PENTRU PENSIILE SPECIALE PENTRU ALESII LOCALI

De indemnizatia pentru limita de varsta, potrivit legii, ar trebui sa beneficieze si primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au avut anterior intrarii in vigoare a legii amintite aceasta calitate.

Proiectul a fost adoptat, tacit, de catre Camera Deputatilor, Senatul fiind for decizional.

Marti, deputatii si senatorii au adoptat si proiectul de lege care prevede pensii speciale pentru parlamentari, proiectul, aflat in faza de reexaminare, va fi trimis presedintelui spre promulgare.

Sursa foto: Realitatea