Senatul american va evalua impactul crypto monedelor asupra alegerilor

Senatul SUA încearcă să evalueze impactul crypto monedelor asupra alegerilor americane. Subcomisia Senatului pentru Criminalitate și Terorism va găzdui o ședință pe 26 iunie, în cadrul unei sesiuni de ședință pe tema “Protejarea alegerilor noastre: examinarea companiilor Shell și a monedelor virtuale drept căi de intervenție străină”.

Senatorul din Carolina de Sud Lindsey Graham va supraveghea ședința. Alte detalii despre audiere – inclusiv o listă de martori – nu au fost încă eliberate.

Comisia electorală federală a hotărât în ​​2014 că toate campaniile politice și comitetele de acțiune politică ar putea accepta diferite sume de bani ca o donație conform legii federale existente. FEC tratează contribuțiile sub formă de crypto monede drept “donații în natură” similare cu acțiunile, obligațiunile și alte active, așa cum au fost a precizat presa de profil în numeroase rânduri. Cu toate acestea, există limite stricte asupra sumei care poate fi donată.

Citește și: WALL STREET VA ADUCE “ZECI DE TRILIOANE DE DOLARI” PE PIAȚA CRYPTO MONEDELOR

Este posibil ca audierea conțină și o dezbatere despre donatorii care au contribuit cu crypto monede la campania din SUA a lui Brian Forde, fost consilier senior al administrației Obama care a condus Congresul, cel care a strâns aproximativ 200.000 de dolari prin intermediul crypto monedelor, cu mai mult de 5.000 de dolari din propriul portofel Politico conform unui raport din luna mai.

Însă, probabil cel mai important exemplu a venit în urma alegerilor prezidențiale din 2016, când senatorul american și apoi candidatul la președinție, Rand Paul, au început să accepte donații de tip bitcoin.