SENATUL: Conturile bancare pentru campaniile electorala nu vor fi supuse executarii

Senatul a aprobat in sedinta de luni modificarea Legii 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, astfel incat conturile bancare pentru campania electorala sa nu fie supuse executarii.

Votul in Senat a vizat raportul cu amendamente dat de comisia juridica la proiectul de act normativ si propunerea legislativa de modificare a Legii 334/2006. Raportul a primit 108 voturi “pentru”, doua voturi “impotriva” si sase “abtineri”. Unul dintre amendamentele admise permite partidelor “inchirierea spatiilor aflate in patrimoniul propriu, fara a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic”.

In prezent, legea prevede ca inchirierea spatiilor de partid este permisa doar pentru conferinte sau actiuni social-culturale sau pentru organizarea birourilor parlamentare.

Potrivit unul alt amendament, conturile bancare pentru campania electorala ”au statut de afectatiune speciala si nu sunt supuse executarii”. Totodata, la articolul 48 se prevede ca “rambursarea sumelor aferente cheltuielilor efectuate in circumscriptiile electorale, precum si cele efectuate la nivel central (…), se realizeaza pentru sumele validate de catre Autoritatea Electorala Permanenta”, in limita unor plafoane.

CITESTE SI: BPN al PNL: LIBERALII vor sa-si faca publice toate CHELTUIELILE de CAMPANIE. UPDATE

Proiectul de lege privind modificarea Legii 334/2006 a primit 105 voturi “pentru”, trei “impotriva” si sase “abtineri”. Legea a fost initiata de senatorii PSD Nicolae Moga, Serban Nicolae si Florea Voinea. Senatul este prima Camera sesizata.

Sursa foto: gandul