DOSARUL MICROSOFT: Parlamentul va raspunde cererilor DNA in termen de 10, respectiv 15 zile

Conducerea Senatului discuta, miercuri, cererea de incepere a urmaririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, acuzati de fapte de coruptie in dosarul Microsoft. Asta dupa ce Parchetul a cerut aviz la Parlament pentru inceperea urmaririi penale in cazul celor doi senatori, fosti ministri. 

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca Biroul Permanent a cerut Comisiei juridice ca in termen de 15 zile calendaristice sa prezinte un raport cu privire la cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale in cazul senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu. Pe de alta parte, conducerea Camerei Deputatilor a dat termen de 10 zile Comisiei juridice pentru un raport similar privind cererea DNA in cazul deputatului Valerian Vreme.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis marti Camerei Deputatilor si Senatului referatele DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu si Valerian Vreme.

Citeste si: ECATERINA ANDRONESCU, DESPRE DOSARUL MICROSOFT: CAND S-AU DESCHIS CONTRACTELE CU LICENTE, NU MAI ERAM MINISTRU

Pentru senatoarea Ecaterina Andronescu se cere inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, pentru senatorul Serban Mihailescu – pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani, iar pentru deputatul Valerian Vreme – sub aspectul savarsirii infractiunii abuz in serviciu in dosarul privind presupuse fapte de coruptie in cazul mai multor contracte referitoare la licente IT de sute de milioane de euro.

Comisia juridica din Camera Deputatilor are la dispozitie maximum 10 zile sa intocmeasca un raport referitor la cererea ministrului Justitiei cu privire la solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind cererea de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Valerian Vreme, fost ministru al comunicatiilor si societatii informationale, informeaza Agerpres.

Citeste si: DNA: Ponta nu are nicio calitate in dosarul Microsoft

“Am stabilit cu liderii de grup acest termen de zece zile, tinand cont de cele 13 volume cat are rechizitoriul. Acest raport vine in maximum zece zile din acest moment. Luni, Comisia juridica vine cu o informare sau cu raportul. E posibil ca dansii sa termine raportul pana luni, ca domnul Vreme sa vina la audieri, sa aiba avocatul deja pregatit s.a.m.d., sa se dea drumul cat mai repede la dosar”, a anuntat miercuri dupa sedinta Biroului permanent Marcel Ciolacu, secretar al acestui for.

El a adaugat ca plenul Parlamentului va fi convocat imediat dupa ce Biroul permanent va primi raportul de la Comisia juridica.

“In maximum zece zile de la informare, Comisia juridica inainteaza raportul iar plenul va fi convocat imediat de la primirea acestui raport. Deci, toata lumea a fost de acord sa convoace plenul cat mai repede, atat Putere, cat si Opozitie. Este atributul Biroului permanent sa stabileasca acest termen”, a precizat deputatul PSD.