Senatul, impotriva trecerii Insulei Plumbuita in administrarea CL al Sectorului 2

Senatul, impotriva trecerii Insulei Plumbuita in administrarea CL al Sectorului 2

Majoritatea senatorilor a votat, joi, impotriva unei propuneri de trecere a Insulei Plumbuita din administrarea Administratiei Nationale ”Apele Române” in cea a Consiliului Local al Sectorului 2 Bucuresti.  

Votul negativ a fost dat de Senat in pofida raportului favorabil elaborat de Comisia pentru privatizare si cea pentru administratie, care s-a pronuntat pentru adoptarea initiativei legislative care propune trecerea insulei din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ teritoriale.

Initiatorii – mai multi parlamentari PSD, UNPR si PP-DD – Consiliul Local al Sectorului 2 intentioneaza sa depuna mai multe proiecte pentru finantare in cadrul Programului Operational Regional al Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei Plumbuita-Steaua Rosie Petricani, unul dintre acestea vizând transformarea Insulei Plumbuita intr-un “parc cultural”.

Acestia mai arata, in expunerea de motive, ca potentialul istoric al zonei Plumbuita-Steaua Rosie Petricani este dat de prezenta Mânastirii Plumbuita si a Palatului Ghica Tei, “ambele monumente de referinta pentru istoria culturala a Bucurestiului”.

Semnatarii proiectului subliniaza ca, pentru a accesa fondurile europene, Consiliul Local al Sectorului 2 trebuie sa faca dovada dreptului de proprietate sau administrare asupra bunului care face obiectul investitiei propuse prin proiect.

Propunerea legislativa privind transmiterea unui bun aflat in domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ teritoriale urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.