Senatul s-a reunit in sedinta de urgenta. UPDATE. Cristian Dumitrescu a fost numit presedinte interimar

SENATUL a RESPINS proiectul de lege privind SECURITATEA CIBERNETICA, dupa deciza CC

Senatul s-a reunit in sedinta de urgenta, miercuri dimineata, dupa demisia lui Crin Antonescu de la conducerea acestei institutii. Biroul Permanent a fost convocat de urgenta, fiind desemnat un presedinte interimar, pana se vor face propuneri pentru un nou presedinte al Senatului.

Conducerea Senatului a luat act de demisia lui Crin Antonescu, in urma cu putin timp fiind numit un presedinte interimar in persoana lui Cristian Dumitrescu.

“Conform prevederilor legii, sedinta de birou a fost convocata de un grup parlamentar format din 5 senatori. In sedinta am constatat ca a fost depusa demisia in scris a lui Crin Antonescu si conform regulamentului, s-a constatat vacantarea functiei si pe perioada de vacanta neputand sa existe vid de presedintie, BP desemneaza un vicepresedinte care preia atributiile de presedinte al Senatului pana la alegerea de catre plen. Cu 10 voturi votul majoritatii, din 12 10 au fost prezenti, in calitate de vicepresedinte al Senatului am fost desemnat sa preiau atributiile presedintelui Senatului. A fost adoptata o hotarare in doi pasi, in care in articolul 1 am constat ca a fost subsemnatul numit in calitate de vicepresedinte cu atributii de presedinte, iar art 2 hotararea va fi publicata imediat in Monitorul Oficial, care este obligatorie”, a declarat Cristian Dumitrescu.

“Pasii urmatori de urmat sunt liderii politici constata aceasta vacanta si pe baza negocierilor propun BP o sedinta de desemnare a presedintelui Senatului. Procedura este prevazuta in regulament, pe baza voturilor, fiecare grup parlamentar avand dreptul sa-si sustina un candidat. In mod normal Senatul isi desfasoara activitatea fara probleme. Decizia va fi una politica. Suntem pregatiti oricand sa avem aceasta sedinta. Luni avem un Birou Permanent, nu s-a perturbat deloc activitatea Senatului. Desemnarea se face de catre criterii de sustinere politica si este atributul liderilor de grup si a celor care iau aceste decizii la nivel politic. Biroul Permanent este un organ tehnic.Trebuie desemnat cat mai repede un presedinte al Senatului. Dar nu este in niciun fel activitatea Senatului”, a mai spus Cristian Dumitrescu, desemnat interimar la sefia Senatului.

Potrivit unor surse parlamentare, s-a decis ca functia sa revina PSD, urmand ca PC sa primeasca niste compensatii. Calin Popescu Tariceanu ar fi propunerea USD pentru Senat.