Senatul va dezbate luni MOTIUNEA SIMPLA prin care liberalii cer DEMISIA MINISTRULUI MUNCII

MOTIUNEA SIMPLA intitulata “Politicile care ingroapa Romania: alocatia de stat pentru copii, cea mai mica din Europa” va fi dezbatuta luni in plenul Senatului.

Cei 44 de senatori liberali semnatari ai motiunii solicita DEMISIA MINISTRULUI MUNCII, ROVANA PLUMB, si sustinerea proiectelor de lege referitoare la cresterea alocatiei pentru cei 3,7 milioane copii, in prezent in cuantum de 42 de lei pe luna, potrivit Agerpres.

Citeste si: PNL a depus la Senat o MOTIUNE SIMPLA prin care cer DEMISIA ministrului MUNCII

Semnatarii motiunii atrag atentia ca “pentru un caine comunitar se aloca aproximativ 140 de lei pe luna pentru a fi tinut si hranit in adaposturi, iar pentru un detinut nu mai putin de 2.500 de lei, din care peste 100 de lei pentru hrana si 83 de lei pentru sanatate” si ca studiile indica pentru Romania ultimul loc in Europa in privinta indicatorilor de educatie si sanatate.

Solutiile propuse de liberali vizeaza elaborarea unor politici care sa raspunda nu doar situatiei actuale, ci si riscurilor de viitor, si sustinerea proiectelor de lege referitoare la cresterea alocatiilor.

Citeste si: PONTA, chemat de PNL in plenul CAMEREI sa prezinte EVALUAREA STARII ECONOMIEI

“Insa toate acestea trebuie precedate de demisia ministrului Rovana Plumb. Si, bineinteles, a premierului Victor Ponta”, se arata in finalul motiunii.