SENIORII din SECTORUL 6 au celebrat ZIUA ARMATEI ROMANE

Peste 100 de  SENIORI din SECTORUL 6 au participat, luni 26 octombrie, la un eveniment prilejuit de ZIUA ARMATEI ROMANE. Persoanele varstnice ale comunitatii au preluat initiativa si au invitat in cadrul Clubului Seniorilor, un spatiu in care se simt ca acasa, doua personalitati al caror trecut este impletit cu viata de militar.

”Cunoasterea istoriei este esentiala pentru orice comunitate, cu atat mai mult pentru aceea a SECTORULUI 6, avand in vedere traditia militara a cartierelor Drumul Taberei si Militari. Mizez pe sprijinul bunicilor nostri, care au pastrat vii amintirile unor vremuri greu incercate ale natiunii romane, sa transmita mai departe experientele si invatamintele lor catre tinerele generatii. Doar astfel vom putea intelege cu totii importanta libertatii”, a subliniat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU, cu ocazia evenimentului.

CITESTE SI: RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6, SUSTINE PROIECTUL EUROPEAN „POVESTI DIGITALE LA CLUBUL SENIORILOR”

In fata auditoriului prezent, in locatia din Calea Plevnei nr. 123, domnul  profesor universitar Avram Valeriu, impreuna cu domnul Gheorghiasa Mihai, expert militar, au sustinut o prezentare despre contributia Aviatiei Militare in eliberarea Transilvaniei. In cadrul acesteia, s-au prezentat diverse fotografii document ale fortelor militare aeriene angrenate in cel de – al II- lea Razboi Mondial. Cei doi distinsi oaspeti au relatat seniorilor diverse momente memorabile din razboi si au reamintit evenimentele tragice ale acelor ani de cumpana.

Decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautica a Romaniei in grad de Cavaler, domnul Profesor Univ. Avram Valeriu a dezvaluit din tainele strategiei armatei romane pentru recucerirea teritoriului rapit pe nedrept prin pactul dintre nazisti si sovietici din 1939. Aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6, CLUBUL SENIORILOR SECTOR 6 ofera programe culturale, sportive, de abilitare si petrecere a timpului liber pentru persoanele varstnice din comunitate.

CITESTE SI: INVENTII REALIZATE DE MEMBRII CLUBULUI SENIORILOR DIN SECTORUL 6

Primul CLUB al SENIORILOR a fost inaugurat in noiembrie 2012, in prezenta primarului RARES MANESCU. Cu peste 1500 beneficiari lunar, CLUBUL SENIORILOR SECTOR 6  are ca scop stimularea comunicarii si readucerea persoanelor de varsta a treia in viata sociala activa.

Sursa foto si text: primarie6