Sensuri unice in centrul Capitalei: Aceasta este solutia Primariei Capitalei

Pentru imbunatatirea circulatiei in zona centrala, Primaria intentioneaza sa introduca sensuri unice pe mai multe strazi din centrul Capitalei. Majoritatea arterelor pe care se va introduce sens unic vor avea si benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB.

Sensuri unice in centrul Capitalei. Aceasta este solutia Primariei Capitalei pentru a fluidiza traficul in cele mai aglomerate zone din Capitala. 

“La sfarsitul acestui an sau cel mai probabil in primavara cand trecem de vremea rea se va introduce sens unic pe Calea Dorobanti intre Stefan cel Mare si Bd. Dacia si pe Polona, intre aceleasi artere. Practic, pe Calea Dorobanti se va circula doar pe sensul dinspre Stefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polona in sens invers”, a precizat Ion Dedu, director executiv al Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.

Pe aceleasi strazi, vor fi delimitate si benzi destinate exclusiv autobuzelor RATB.  Va fi introdus sens unic si pe Calea Floreasca pe directia Stefan cel Mare – zona de Nord a Capitalei, pana la intersectia cu strada Glinka.

Pe portiunea cuprinsa intre strada Glinka si intersectia cu Sos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai ca pe cealalta directie, adica Nord-Sud. Strada Glinka va deveni si ea artera cu sens unic, pe directia Calea Floreasca – Barbu Vacarescu.

Pe Calea Floreasca va fi permisa circulatia in ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport in comun, taxiuri si masinile de interventie 112.

sursa foto: jurnalul.ro