Condamnari in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti. Florentina Carstea, 2 ani de inchisoare. UPDATE

S-au dat primele condamnari in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti, dupa aproape trei ani. Astfel, magistratii de la Judecatoria Sectorului 6 au decis, marti, ca Maternitatea Giulesti sa plateasca amenda penala pentru fiecare bebelus afectat de incendiu, iar asistenta Florentina Carstea a primit o condamnare de 2 ani si doua luni de inchisoare.

UPDATE: Electricianul implicat in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti a primi o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu executare.

Astfel, magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis, marti, ca Maternitatea Giulesti sa plateasca suma de 80.00 de lei pentru fiecare copil care a suferit arsuri, iar asistenta Florentina Carstea, care era atunci de serviciu, sa fie condamnata la 2 ani si doua luni de inchisoare. 

Managerul spitalului, Bogdan Marinescu, a fost amendat cu suma de 6.500 de lei, iar seful Serviciului Tehnic, Vasile Dima, a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare. Procurorii au cerut pentru asistenta si pentru alti patru angajati pedepse cu executare.

Reamintim ca incendiul de la Maternitatea Giulesti a izbucnit in 16 august 2010, in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti din cadrul Sectiei Neonatologie. Sase bebelusi au murit atunci din cauza arsurilor suferite, iar alti patru au fost salvati de medici.

Foto: Jurnalul