Separatiștii din Camerun și-au creat propria crypto monedă, AmbaCoin

Un guvern separatist din regiunea semi-autonomă a limbii engleze din Camerun, Ambazonia, a anunțat lansarea unei crypto monede numită AmbaCoin (AMBA). AmbaCoin este prezentată ca monedă oficială a “Republicii Federale Ambazonia”, o țara în prezent nerecunoscută.

QZ Africa raportează că mai mult de 20.000 de tokenuri AMBA au fost cumpărate dintr-o ofertă totală de 100 000 000 disponibile în vânzarea pre-ICO. Actualul ICO este programat să înceapă la 24 decembrie, cu o vânzare AMBA de 0,25 USD. AMBA a devenit astfel cel de-al doilea experiment de crypto monede după ce Petro-ul Venezuelei s-a născut din necesitatea de a strânge fonduri și de a revitaliza o economie în dificultate de către un guvern.

AmbaCoin, o monedă copiată după Petro sau o idee funcțională?

AmbaCoin împărtășește o serie de asemănări cheie cu ruda sa din Venezuela, pe lângă revoluția socio-economică care a dus la crearea sa. La fel că Petro, AmbaCoin este o crypto moneda susținută de active, activele în cauză fiind “resursele naturale ale Ambazoniei și veniturile viitoare ale trezoreriei”.

Ca și în cazul Petro, în prezent nu este clar cum vor fi cuantificate și calculate resursele naturale și câștigurile proiectate care îi dau valoare și nu este clar cum vor fi utilizate resursele menționate, dat fiind faptul că armata cameruneza continuă să controleze Camerunul de Sud. La fel ca și Petro, promotorii AmbaCoin pun un accent deosebit pe promisiunile de investiții și pe retorica revoluționară fără a oferi neapărat o explicație clară a cadrului care va asigura că promisiunile sunt îndeplinite.

Citeste si: PAYPAL ACCEPTĂ, DEOCAMDATĂ, TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN DOAR PENTRU ANGAJAȚII SĂI

“Investitorii AmbaCoin vor putea să-și recupereze investiția în același mod în care investitorii pot beneficia de achiziționarea de obligațiuni și facturi de trezorerie. Dat fiind faptul că un număr mare de persoane din diaspora ambasadonă încearcă să investească în țară, vor putea să-și recupereze investiția cu un câștig frumos cu mult peste limita disponibilă din obligațiunile și facturile de trezorerie. În același timp, investitorii vor avea ocazia unică și privilegiată de a ajută la reinstaurarea unei națiuni după decenii de nenorocire pentru oamenii marginalizați în Camerun.

Băncile de obligațiuni pe bursă care reprezintă mărcile AmbaCoin se pregătesc, de asemenea, înainte de lansarea propusă, așa cum este prezentată pe pagina de Facebook a lui Chris Anu, secretarul de stat pentru comunicații și IT al guvernului separatist. Cu toate acestea, indiferent de criticile economice și tehnice ale AmbaCoin, trebuie remarcat faptul că proiectul are o adevărată cerere la nivel de stradă în regiune. În plus, există o bază potențială de investitori de 2 milioane de persoane în diaspora anglofonă din Camerun.