Separatistii din DONETK: Vom organiza REFERENDUM pe 11 mai

SEPARATISTII din DONETK se pregatesc pentru REFERENDUM. Potrivit lui Denis Pusilin, liderul “REPUBLICII POPULARE” autoproclamate de la DONETK  referendumul privind “declaratia de independenta” va avea loc pe 11 mai, a declarat acesta sambata.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul administratiei regionale, aflate de la 6 aprilie sub controlul unor MILITANTI PRORUSI, Pusilin a anuntat ca intrebarea care va fi adresata este “Aprobati declaratia de independenta a republicii populare DONETK?”.

Citeste si: G7 VA IMPUNE NOI SANCTIUNI CONTRA RUSIEI

“In urma acestui vot”, a continuat el – fara sa se indoiasca de rezultatul scrutinului, considerat ilegal de catre Kiev si comunitatea internationala -, “vor avea loc alegeri libere cu scopul de stabili cine va conduce aceasta republica populara”.

“Dupa aceea, republica noastra populara de la DONETK va incepe sa functioneze”, a spus liderul separatist. “Inca mai studiem care va fi cea mai buna formula pentru asocierea noastra cu restul Ucrainei, fie ca va fi vorba despre o federatie, o confederatie sau independenta”.

Citeste si: VITALI KLICIKO CANDIDEAZA LA SEFIA KIEVULUI

“Acest referendum este inevitabil si avem toti banii necesarii pentru organizarea lui”, a spus el, fara sa precizeze de unde provine finantarea.

Intrebat ce parere are despre atitudinea fortelor de politie din REGIUNEA DONETK fata de separatistii prorusi, Pusilin a declarat ca “depinde, este complicat. O parte colaboreaza cu noi, iar o parte refuza”.

Sursa foto: moldova24.info