SEPARATISTII PRORUSI il ignora pe PUTIN: REFERENDUMUL din estul Ucrainei va avea loc

REFERENDUMUL din estul Ucrainei va avea loc duminica, au anuntat joi SEPARATISTII prorusi, in pofida apelului lansat de presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, de a-l amana, relateaza AFP.

REFERENDUMUL privind independenta “va avea loc la 11 mai”, a declarat pentru AFP Denis Pusilin, liderul SEPARATISTILOR republicii autoproclamate Donetk. 

Citeste si: VLADIMIR PUTIN este de acord cu ALEGERILE PREZIDENTIALE din Ucraina 

“REFERENDUMUL va avea loc la Slaviansk la 11 mai”, a declarat si Stella Horoseva, purtatoarea de cuvant a primarului autoproclamat al acestui oras, bastion al insurgentilor prorusi inarmati.

Presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, le-a solicitat SEPARATISTILOR PRORUSI din estul Ucrainei sa renunte, cel putin temporar, la REFERENDUMUL programat pentru 11 mai privind “declaratia de independenta” a republicii autoproclamate Donetk.

Citeste si: UCRAINA: Portul Mariupol a fost reocupat de trupele ucrainene 

“Le cerem reprezentantilor din sud-estul Ucrainei sa amane REFERENDUMUL prevazut pentru 11 mai, pentru a crea conditiile necesare dialogului”, a declarat el in cadrul unei conferinte de presa la incheierea intrevederii sale cu presedintele OSCE, Didier Burkhalter.

Sursa foto: newscom.ua