SEPARATISTII prorusi il SOMEAZA pe Porosenko sa retraga armata din estul tarii

SEPARATISTII PRORUSI din “republica” autoproclamata la Lugansk, in estul tarii, au reactionat sambata, dupa investirea noului PRESEDINTE UCRAINEAN Petro Porosenko in functie, indemnandu-l sa-si “retraga trupele de ocupatie”.

“Negocierile pot incepe numai dupa retragerea de pe teritoriul nostru a trupelor de ocupatie. Iar daca Kievul considera ca suntem cu totii teroristi, nu avem ce sa discutam cu ei”, a afirmat “presedintele” “republicii” de la Lugansk Valeri Bolotov, citat intr-o declaratie transmisa presei.

In discursul pronuntat la investirea in functie, Porosenko a declarat, adresandu-se locuitorilor regiunii rusofone Donbas, aflata in mare parte sub controlul INSURGENTILOR, ca “multi dintre voi au experimentat «farmecul» regimului teroristilor. Nu va vom abandona in nicio circumstanta”.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII AU DOBORAT UN AVION DE TRANSPORT AL ARMATEI UCRAINENE LA SLAVIANSK

“Astazi (sambata) a avut loc investirea PRESEDINTELUI UCRAINEI, o tara vecina. Republica noastra nu are relatii diplomatice cu Ucraina”, a adaugat Bolotov, potrivit Mediafax.

Noul PRESEDINTE UCRAINEAN s-a angajat sambata, in discursul sustinut cu ocazia investirii, in Parlament, sa mentina unitatea statului, in contextul in care regiunile din partea de est a tarii sunt devastate de o insurectie SEPARATISTA PRORUSA sangeroasa.

“Voi veni foarte curand sa va vad, cu un mesaj de pace si cu garantia utilizarii libere a limbii ruse”, a subliniat el.

Guvernatorul regiunii Donetk numit de catre Kiev, dar care nu are, in prezent, vreo putere reala in regiune, Serghii Taruta, a declarat ca nu se asteapta la o vizita a noului PRESEDINTE in saptamanile viitoare.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN A ORDONAT INTARIREA PROTECTIEI GRANITEI DINTRE RUSIA SI UCRAINA

“Nu stiu cand va veni Porosenko in Donbas. Dar cu siguranta nu (va veni) saptamana viitoare sau in doua saptamani. Pentru ca Porosenko sa vina aici, este necesar sa se i se garanteze securitatea. Pentru moment, acest lucru este dificil”, a declarat Taruta pentru postul local Ostrov.

Sursa foto: enational.ro