Separatistii transnistreni au data navala in singurul liceu romanesc de la Tiraspol

Militia separatista (nn Rosnadzor) din regiunea transnistreana a dat navala, joi dimineata, in singurul liceu romanesc din Tiraspol. Asa-zisele autoritati separatiste si-au motivat controalele printr-o sesizare primita in care s-ar spune ca profesorii de la Liceului Teoretic “Lucian Blaga” nu si-au primit salariile, scrie timpul.md.

“La ora 9:15 a intrat o doamna in biroul meu, mi-a pus pe masa un ordin si mi-a spus ca a venit sa verifice salariile profesorilor si partea financiara. Am refuzat categoric si am spus ca nu dau niciun document pentru ca ma supun numai Ministerului Educatiei din Republica Moldova si numai la indicatiile si in prezenta unui reprezentat al acestei institutii pot da informatii”, a declarat directorul institutiei, Ion Iovcev, pentru sursa citata.

Acesta a mai povestit ca, ulterior, femeia si-a scos telefonul si in biroul sau au dat buzna doi militieni, un KGB-ist si un operator video, iar o alta persoana a ramas la usa.

“S-au comportat ca si cu niste infractori. Ne-au interogat pe loc si ne-au spus ca trebuie sa ne supunem legilor lor. M-au pus sa semnez un proces verbal, in care am scris parerea mea, in limba romana”, a completat directorul liceului.

In timp ce Iovcev era interogat, vicedirectorul institutiei, Raisa Padurean, a postat un mesaj pe contul de Facebook al fiicei sale.

“Ajutor, care sunt pe fir, in liceu au patruns persoane in civil si militieni. Ma aresteaza pentru ca nu ma supun lor. Directorul e interogat”, a scris Raisa Padurean.

Sursa foto: chisinau.md