SEPP BLATTER, VIZAT de o ancheta a FBI-ului – NEW YORK TIMES

JOSEPH BLATTER, presedintele Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), face obiectul unei anchete a justitiei americane in scandalul de coruptie care zguduie forul mondial, a anuntat marti presa americana, la cateva ore dupa ce elvetianul si-a anuntat DEMISIA.

NEW YORK TIMES afirma ca SEPP BLATTER”a incercat de mai multe zile sa se distanteze de acest scandal”, dar autoritatile ”spera sa obtina cooperarea unor responsabil din cadrul FIFA inculpati” pentru coruptie, pentru a strange latul in jurul lui SEPP BLATTER.

Cotidianul newyorkez, dar si ABC NEWS au mentionat o ANCHETA FBI care il vizeaza direct pe SEPP BLATTER, citand responsabili care au dorit sa isi pastreze anonimatul, precum si surse apropiate dosarului, insa fara a oferi detalii.

CITESTE SI:  JOSEPH BLATTER si-a dat DEMISIA de la conducerea FIFA. Procuror elvetian: Demisia nu are legatura cu PROCEDURA PENALA in curs. UPDATE

Un purtator de cuvant al Biroului Federal de Investigatii (FBI) a refuzat orice comentariu, reamintind anuntul facut saptamana trecuta de procurorul general Loretta Lynch, legat de inculparea pentru coruptie a 14 oficiali si parteneri ai FIFA, relateaza AFP. Potrivit ABC News, SEPP BLATTER s-ar afla in colimatorul FBI si al procurorilor americani pentru faptele de coruptie si mita care au dus saptamana trecuta la sapte arestari in randul oficialilor forului fotbalistic mondial.

”Intr-un moment in care toata lumea incearca sa-si salveze pielea exista cu siguranta o cursa legata de cel care va ceda primul”, a declarat o sursa pentru canalul ABC. ”Nu suntem in masura sa rasturnam toata organizatia, dar poate nici nu este nevoie”, a afirmat o alta sursa, referindu-se la tehnicile de interogatoriu care ii fac pe acuzati sa isi denunte superiorii.

Loretta Lynch a anuntat miercurea trecuta ca justitia americana a pus sub acuzare 14 responsabili ai FIFA si parteneri de marketing, intr-un dosar de coruptie.

CITESTE SI:  SEPP BLATTER a fost REALES PRESEDINTE al FIFA, dupa ce printul ALI s-a RETRAS din CURSA. REACTIA lui BLATTER. UPDATE 

JOSEPH BLATTER, ales vineri pentru un al cincilea mandat de presedinte al FIFA, si-a anuntat marti DEMIS din functie, dupa 17 ani la carma organizatiei, suspiciunile de implicare a bratului sau drept, JEROME VALCKE, in imensa afacere de coruptie precipitand retragerea sa.

Sursa foto: fifa.com