SEPSI SFANTU GHEORGHE este a doua echipa PROMOVATA in LIGA I

In urma etapei cu numarul 37 din Liga 2, disputata in acest week-end, a fost stabilita si a doua echipa promovata matematic in Liga 1, dupa Juventus Bucuresti.

Este vorba despre Sepsi Sfantu Gheorghe, care a castigat duminica, scor 1-0 in deplasarea de la Metalul Resita, ea avand nevoie de macar un punct pentru a-si asigura matematic promovarea, in dauna celor de la UTA, informeaza presa de specialitate autohtona. Unicul gol a fost marcat de Thiaw, care a transformat un penalti in minutul 88. In acest moment, UTA Arad nu mai poate ajunge pe Sepsi, de care o despart 5 puncte, mai ramanand o singura etapa de disputat.

Juventus si Sepsi sunt promovate asadar in Liga 1, cele doua reusind aceasta performanta in premiera. Juventus are 81 de puncte, Sepsi 70, iar UTA 65. Aradenii vor juca baraj de promovare in Liga 1, exact ca acum un an, cand pierdeau cu FC Voluntari in dubla mansa. In acest sezon, UTA va juca impotriva a una dintre urmatoarele trei echipe Pandurii, Poli Timisoara sau Concordia.

Promovarea in LIGA I reprezinta o performanta uriasa pentru cei de la Sepsi Sfantu Gheorghe, echipa care a fost fondata in 2011. Supranumiti Secuii, jucatorii antrenorului Valentin Suciu vor reprezenta judetul Covasna in Liga I, un judet care nu a mai avut o echipa pe prima scena fotbalistica de acum 12 ani.

Sursa foto: captura digisport