Serban Bradisteanu isi afla sentinta in dosarul de coruptie pe 7 ianuarie

Cunoscutul medic Serban Bradisteanu isi va afla sentinta in dosarul de coruptie in care este inculpat pe data de 7 ianuarie 2014.

Tribunalul Bucuresti a amanat luni, pentru 7 ianuarie, pronuntarea sentintei in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si luare de mita, in legatura achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare, potrivit Agerpres.

La ultimul termen al procesului, in 28 noiembrie, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Bradisteanu la 10 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor abuz in serviciu si luare de mita, dar si mentinerea sechestrului pe bunurile detinute de medic.

Initial, Bradisteanu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, pe 3 decembrie 2009, insa dosarul s-a reintors spre rejudecare la aceeasi instanta, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Celebrul doctor, senator PSD in perioada 2000-2004, a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit rechizitoriului in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, inculpatul a decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului Profesor dr.Constantin Angelescu, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie.

Urmarirea penala a inceput in 4 mai 2006. Serban Bradisteanu a  fost trims in judecata in data de 22 martie 2007.

Sursa foto: rtv.net