Serban Bradisteanu si-ar putea afla astazi sentinta. Procurorii au cerut inchisoare cu executare

Medicul Serban Bradisteanu si-ar putea afla, luni, sentinta. Instanta Suprema discuta, astazi, ultimul termen in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu este acuzat de favorizarea lui Adrian Nastase, insa la acest termen procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru medicul cardiolog de la Spitalul Floreasca din Capitala.

Procurorul DNA a aratat, luni, ca prin modul in care a actionat medicul Serban Branisteanu, a ingreunat punerea in execuatare a mandatului si astfel l-ar fi ajutat pe fostul premier. Astfel, anchetatorii au cerut instantei sa il condamne pe Serban Bradisteanu la inchisoare cu executare.

Anchetatorii cred ca Serban Bradisteanu a l-a tinut pe Adrian Nastase in spital pentru ca pacientul sa nu ajunga la Penitenciarul Jilava.

Vezi aici marturii de la momentul incercarii de sinucidere a lui Adrian Nastase

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului”, se arata intr-un comunicat emis de DNA.

„Inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian. Concret, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie”, au precizat procurorii in rechizitoriul intocmit pentru aceasta cauza.

De asemenea, Bradisteanu este acuzat ca ar fi evitat sa comunice oficial reprezentantilor politiei starea de sanatate a lui Nastase, evitand astfel sa spuna daca acesta poate fi incarcerat sau nu.

„La data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucuresti, ca instanta de executare, a stabilit ca situatia persoanei condamnate Nastase Adrian de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti nu impiedica cu nimic punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat in aceeasi zi”, au mai scris procurorii in rechizitoriu.