Serban Huidu, dezgustat de felul cum a fost perceputa vizita premierului chinez in Romania

Serban Huidu a ramas cu un gust amar dupa vizita premierului chinez Li Keqiang in Romania! Fostul carcotas si-a adus aminte, deloc cu placere, de perioada regimului comunist, atunci cand, scolar fiind, “pentru o sticla de Pepsi, ne scalambaiam in fata lui Ceausescu dupa ce in prealabil repetasem asta zile intregi de dimineata pana seara.”

“Am fost un spectator destul de detasat al spectacolului pe alocuri grotesc al chinezilor in Romania. Trecand pe langa faptul ca neputinta noastra de a relationa cu state puternice ne-a adus in fata unui real “succes” pe plan international, micutii ce se dau importanti vor sa intre in Europa pe usa din dos, iar noi extaziati cadem pe spate!

Aducand niste argumente de-a dreptul tembele, loviti de o extaziere vecina cu adulatia, “prietenii” galbejitilor nu mai prididesc cu laudele desantate la maretele si prunetele realizari ale regimului care e foarte apropiat cu cel de “trista” amintire de care tocmai ne-am despartit!

Toti sunt dati pe spate de ritmul in care statul chinez ridica autostrazi, blocuri si mall-uri in cateva zile! Dar de intreaba cineva cum sunt facute, cat de durabile sunt?! Ce calitate inglobeaza magaoaiele alea sau daca sunt niste chinezarii gigantice fara pic de valoare.

Pe priceputii astia ne-am apucat noi sa ii laudam, sa le cautam in coarne, sa le organizam forum, unde au fost luate masuri astfel incat Summitul NATO sau intalnirea Angelei Merkel cu popularii europeni par pistol cu apa.

Am retrait, in schimb, momente legate de cultul personalitatii si proslavire a regimului, care mi-au adus aminte cum defilam pe stadionul 23 August la fiecare inchidere si deschidere de an scolar, cand, pentru o sticla de Pepsi, ne scalambaiam in fata lui Ceausescu dupa ce in prealabil repetasem asta zile integi de dimineata pana seara”, a scris Serban Huidu pe blogul personal.