Serban Huidu, mesaj emotionant dupa moartea mamei sale

serban_huidu_mama_serban_huidu

Serban Huidu a postat, marti, un mesaj emotionant pe blogul personal, la cateva zile de la trecerea in nefiinta a mamei sale, rapusa de o boala incurabila. 

Fostul realizator tv ii multumeste mamei sale “ca la indrumat sa fie om” si atrage atentia ca adevarata generatie de sacrificiu este cea a parintilor sai, care a suportat cu stoicism toate ororile unui sistem bolnav si a trait in minciuna si in haine gri.

“Iti multumesc pentru ce am ajuns azi cu bunele si relele mele si nu voi uita niciodata de unde am plecat si ce m-ai invatat. Am sa ma straduiesc sa fiu un parinte la fel de bun ca tine! Mergi cu bine Mama!”, a scris Serban Huidu pe blogul sau.

“Generatia care a facut canalul, care a construit, cand inca se mai construia ceva fara deja celebrele fonduri europene, care a suportat industrializarea fortata cu pretul sanatatii si al vietii, care a dat tarii cat mai multi decretei facand avorturi cu andreaua sau sarind de pe dulap, care a suportat cu stoicism toate ororile unui sistem bolnav, care s-a saturat pana peste cap de ‘bunastare’ minciuna si hainele gri si a dat peste turcisme, manele, cocalari si alte jeguri”, continua fostul “carcotas”.

Huidu mai scrie ca parintii nostri sunt cei care s-au sacrificat si “si-au dorit o Romanie mai buna pe care noi, epigonii, nu am stiut sa le-o dam”. Totodata, el isi indemna cititorii sa-si aduca aminte de prieteni si sa-i sune, sa iasa cu ei “la un pahar de vorba acum, pana nu e prea tarziu”.

“Prin sacrificiul lor avem noi azi puterea de a exista! Ei ne-au crescut, ei s-au sacrificat si ei si-au dorit o Romanie mai buna pe care noi, epigonii, nu am stiut sa le-o dam! Le dam in schimb la batranete un stat de toata jena si replici de genul: ‘generatie de bosorogi, cat o sa va mai tinem in spate’?”, a scris Serban Huidu pe blogul personal, indemnandu-i pe cititori sa-si aduca aminte de prieteni si sa-i sune, sa iasa cu ei “la un pahar de vorba acum, pana nu e prea tarziu”. 

Mama lui Serban Huidu, Daniela Sabina Ghencea, a murit la varsta de 58 de ani, dupa o lunga suferinta cauzata de o boala incurabila.

Foto: Cotidianul