SERBAN NICOLAE NU a renuntat la candidatura pentru sefia PSD. ci vrea SCHIMBAREA PROCEDURII DE VOT. UPDATE

UPDATE 19.40 Senatorul PSD, SERBAN NICOLAE, a afirmat la Realitatea TV ca de fapt el NU SI-A RETRAS CANDIDATURA, prin scrisoara trimisa conducerii partidului, ci vrea o SCHIMBARE A PROCEDURII DE VOT.

“As spune ca este o greseala de interpretare. Am facut un demers catre colegii mei pentru schimbarea procedurii de vot. Nu il acuz pe Liviu Dragnea de VICIEREA CONGRESULUI, este vorba de alegerea presedintelui. Nu Liviu Dragnea este responsabil de procedura”, a afirmat acesta.
Senatorul a mai spus ca nu ar face comparatie intre demersul sau si cel al lui Robert Negoita. “NU RENUNT”, a precizat acesta.

“In opinia mea concluzia este ca rezultatele alegerilor vor fi VICIATE. Am facut demersuri catre colegii mei, nu public, sa REVIZUIASCA PROCEDURA, sa fie TRANSPARENTA”, a mai afirmat senatorul.

Serban Nicolae a explicat ca este vorba de suprapunerea procedurii de selectie a candidatilor cu conferintele judetene si ca membrii care candideata nu isi pot prezenta proiectul pe care si-l asuma.

“Din punctul meu de vedere, oricine va fi ales in acest conditii ar avea probleme de credibilitate. Procedura este viciata. Sper ca demersul meu sa nu fie ignorat, a incheiat senatorul.

STIRE INITIALA

Senatorul PSD SERBAN NICOLAE a renuntat la candidatura pentru sefia PSD, transmitand o scrisoare critica la adresa conducerii PSD in care acuza ca organizarea Congresului este “profund viciata” si cere stoparea intregiii proceduri, potrivit unor surse PSD.

SERBAN NICOLAE a transmis o scrisoare conducerii PSD in care acuza ca noile prevederi privind alegerea presedintelui partidului nu sunt transparente si nu ofera sansa candidatilor de a-si prezenta viziunea asupra partidului. In aceste conditii, nu exista o competitie reala, spune SERBAN NICOLAE, potrivit unor surse social-democrate. Mai mult, senatorul acuza ca intreaga procedura de organizare a Congresului este “profund viciata” si din acest motiv renunta la candidatura. El cere partidului sa opreasca procedurile pe actualele prevederi si sa se revina la forma veche de alegere a functiilor in partid.

CITESTE SI: ROBERT NEGOITA nu mai CANDIDEAZA la sefia PSD 

Pe de alta parte, potrivit unor surse social-democrate, SERBAN NICOLAE a renuntat la candidatura si in contextul in care organizatia din care face parte, PSD Mehedinti, si-a anuntat deja sprijinul pentru LIVIU DRAGNEA. Astfel, senatorul n-ar mai fi avut cum sa candideze, avand in vedere ca, potrivit actualelor reglementari, este nevoie de sprijinul a cel putin 10% dintre filiale, printre care si organizatia din care candidatul face parte, pentru a-si putea inregistra demersul.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA va candida la sefia PSD! Cand va face ANUNTUL OFICIAL

Si ROBERT NEGOITA a anuntat, miercuri seara, ca isi retrage intentia de a candida pentru functia de presedinte al PSD.

Sursa foto: romaniatv