SERBAN NICOLAE, NEMULTUMIT de pozitia CSM: Am constatat ca exista o ATITUDINE DE TAFNA si de CARCOTASI fata de proiectul meu de lege

Senatorul PSD SERBAN NICOLAE nu este multumit de atitudinea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) fata de proiectul sau legislativ, care a fost discutat marti de Comisia juridica a Senatului si care prevede si eliminarea coruptiei dintre infractiunile pentru care se poate dispune arestarea preventiva.

“Am primit un punct de vedere de la CSM, am citit acest text, am citit si avizul Consiliului Legislativ si va spun cu regret ca, dincolo de unele aspecte pertinente pe care le iau in considerare, am constatat si ca exista o anumita tendinta de tafna pe care eu nu pot sa mi-o explic si o atitudine de carcotasi”, a spus SERBAN NICOLAE.

Senatorul PSD a spus si ca CSM nu a fost la fel de riguros in a observa ca unele prevederi ale Codului Penal sunt neconstitutionale, asa cum au decis ulterior judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei.

Citeste si: Senatorul PSD SERBAN NICOLAE doreste adoptarea unei legi prin care CORUPTII sa nu mai fie ARESTATI PREVENTIV sau INCATUSATI

“Cei care sunt extraordinar de critici cu proiectul meu nu au observat la Codul Penal ca exista dispozitii care infrang dispozitiile Constitutiei Romaniei. Daca ar fi fost la fel de rigurosi si la fel de tafnosi poate nu ajungeam in aceasta situatie”, a declarat SERBAN NICOLAE.

Dezbaterea pe proiectul sau a fost amanata pana la urmatoarea sedinta a Comisiei juridice, pentru ca punctul de vedere al CSM nu a ajuns la aceasta.

Proiectul legislativ al lui SERBAN NICOLAE prevede “arestul sever” doar impotriva celor care comit infractiuni contra vietii, prin care s-au cauzat vatamarea corporala sau moartea unei persoane, infractiuni de trafic de stupefiante, trafic de arme si acte de terorism.

Conform proiectului, faptele de coruptie nu vor intra la infractiuni ce necesita “arestul sever”.

Citeste si: Mai multi senatori PSD vor ca POLITICIENII CORUPTI sa nu mai fie INCATUSATI, ARESTATI sau ADUSI CU MANDAT

Modificarile introduse de noul proiect de lege vizeza articolul 202 al Codului de Procedura Penala, care se refera la “scopul, conditiile generale de aplicare si categoriile masurilor preventive.”

Astfel, potrivit initiatorilor proiectului, arestarea preventiva se dispune in urmatoarele doua forme: arestul la domiciliu sau arestul sever, acesta din urma fiind un un concept nou introdus, care nu exista in vechiul Cod de Procedura Penala.

Sursa foto: epochtimes-romania.com