SERBIA cere bani Europei pentru a face fata imigrantilor

Serbia cere Uniunii Europene bani pentru a se descurca cu viitorul blocaj al fluxului de refugiati. Mai ales ca tara urmatoare pe traseul migrantilor, Ungaria intensifica lupta impotriva trecerii ilegale a frontierei, informeaza B1 TV.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a spus ca va reduce fluxul de migranti de la frontiera sudica cu Serbia la zero pana la mijlocul lunii septembrie, cu gardul de 3,5 metri inaltime pe cale de a fi finalizat si cu masurile adoptate de Parlament vineri, prin care se stabilesc zone de tranzit in apropierea granitei si se inaspresc pedepsele pentru trecerea ilegala a frontierei.

Inca din cursul zilei de vineri, guvernul sarb a adoptat un plan de actiune pentru imigranti. Nu exista insa nicio decizie la nivelul UE prin care Serbia ar fi obligata sa primeasca imigranti. 

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: Ungaria, Macedonia, Serbia si Austria, acord de protectie a granitelor

Ministrul Muncii isi doreste ca relatia cu Ungaria, dar a precizat ca procedura nu e atat de simpla si conform procedurii UE, imigrantii trimisi inapoi pe unde au patruns in UE.

In ceea ce priveste zidul pe care ungurii vor sa-l finalizeze, ministrul a apreciat ca acest zid poate incetini afluxul de imigranti, insa acea sarma nu va opri afluxul.

CITESTE SI: VIKTOR ORBAN ACUZA: Majoritatea imigrantilor nu fug de razboaie, vin in Europa doar pentru un trai mai bun

Ministrul Muncii si-a indemnat vecinii sa aplaneze  conflictul si incetarea unor cuvinte grele mai des folosite: ”Zidul ungar nu va resi sa opreasca viata, ca valorile crestine nu pot sa opreasca viata.

Sursa foto agerpres