Serbia si Kosovo au aprobat planul acordului de reglementare a relatiilor

Guvernele de la Belgrad si Pristina au aprobat planul de punere in aplicare a acordului privind normalizarea relatiilor, parafat sub egida Uniunii Europene (UE) in aprilie, la Bruxelles, au anuntat astazi surse oficiale.

“Guvernul Serbiei a adoptat planul incheiat la 22 mai, la Bruxelles, privind punerea in aplicare a acordului” din aprilie, se precizează intr-un comunicat al Guvernului sarb.La Pristina, Guvernul condus de catre premierul Hashim Thaçi si-a dat acordul, de asemenea, cu privire la acest plan.

Thaçi si omologul sau sarb Ivita Dacici au convenit asupra continutului acestui plan la 22 mai, la Bruxelles, in timpul unor discutii purtate sub egida Inaltului Reprezentant UE pentru Afaceri Externe Catherine Ashton.

Detaliile planului nu au fost facute publice in mod oficial. Cu toate acestea, presa locala informeaza ca Belgradul si Pristina trebuie, in termenii planului adoptat, sa aplice acordul pana la sfarsitul anului. In 2008, Kosovo si-a proclamat independenta fata de Serbia, insa Belgradul refuza sa o recunoasca.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: rtv.net