SERGHEI LAVROV: Moscova si Kievul au ajuns la un acord pentru o misiune umanitara in Ucraina

Moscova a ajuns la un acord cu Administratia de la Kiev pentru ca membri ai CRUCII ROSII sa efectueze o MISIUNE UMANITARA in estul Ucrainei, afirma ministrul rus de Externe, SERGHEI LAVROV, citat de AFP.

“Sper ca, intr-un viitor apropiat, o OPERATIUNE UMANITARA va avea loc, sub auspiciile Comitetului International al CRUCII ROSII. Am ajuns la un acord cu liderii ucraineni asupra tuturor detaliilor”, a spus seful diplomatiei ruse. “Speram ca Occidentul nu ne va pune bete in roate”, a declarat LAVROV.

CITESTE SI: UCRAINA: Rusia considera “INDISPENSABILA” o INCETARE A FOCULUI in estul tarii 

RUSIA a cerut sambata aprobarea Statelor Unite pentru lansarea unei MISIUNI UMANITARE in estul UCRAINEI. Presedintele american, BARACK OBAMA, a respins propunerea, iar cancelarul german, ANGELA MERKEL, a catalogat – intr-o conversatie cu premierul britanic David Cameron – drept “inacceptabila”, “nejustificata” si “ilegala” initiativa.

CITESTE SI: PUTIN contraataca. Liderul de la Kremlin cere SANCTIUNI impotriva tarilor occidentale

ANDERS FOGH RASMUSSEN, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, a avertizat ca exista o “probabilitate foarte ridicata” ca RUSIA sa intervina militar in estul Ucrainei sub pretextul unei “OPERATIUNI UMANITARE”.

Sursa foto: newscom.ua