SERGHEI LAVROV: RUSIA este deschisa restabilirii relatiilor cu UE. Mingea este la ei

Rusia nu a fost initiatorul deteriorarii relatiilor cu Uniunea Europeana (UE), insa este gata sa lucreze la restabilirea lor, a declarat joi ministrul de externe rus SERGHEI LAVROV, la finalul consultarilor avute la Moscova cu omologul sau belgian Didier Reynders, informeaza agentia de presa TASS.

Nu noi am initiat inghetarea relatiilor, vom fi deschisi reluarii lor imediat ce importanta acestui lucru va fi constientizata de partenerii nostri europeni’, a spus seful diplomatiei ruse.

CITESTE SI: MAE rus: Planurile NATO privind desfasurarea de TRUPE in ROMANIA sunt “INADECVATE” si “CONFLICTUALE”. REPLICA Aliantei si a MAE

Potrivit lui SERGHEI LAVROV, dupa initierea sanctiunilor ‘Bruxellesul a intrerupt toate contactele ce au fost structurate timp de multi ani, contacte care permiteau mentinerea unui dialog regulat si bazat pe incredere, ridicarea la momentul oportun a unor probleme ce apareau si rezolvarea lor in timp util’.

‘Bruxellesul a renuntat la desfasurarea de summituri’, a precizat LAVROV, subliniind ca ‘deja de mai multi ani, mult inainte de Ucraina, Bruxellesul nu desfasoara cu Rusia Consiliul permanent de parteneriat, care presupune o analiza a intregului complex de relatii dintre Rusia si UE’. ‘Bruxellesul a inghetat toate dialogurile aplicate pe domenii’, a subliniat SERGHEI LAVROV.

CITESTE SI: AMBASADORUL SUA la BELGRAD: SARBII sunt putin SCHIZOFRENICI 

In acest context, SERGHEI LAVROV a anuntat ca, in timpul vizitei pe care a avut-o in ianuarie la Moscova, vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Maros Sefcovic, a formulat ideea restabilirii cel putin a dialogului energetic dintre Rusia si UE. ‘Noi ne-am exprimat acordul. Insa lucrurile nu au mers mai departe de aceasta declaratie. Asteptam pasi concreti’, a conchis seful diplomatiei ruse.

Sursa foto: ria.ru