SERGHEI LAVROV: RUSIA se opune aderarii UCRAINEI la NATO

O ADERARE a Ucrainei la NATO “ingrijoreaza” Moscova, a declarat seful diplomatiei ruse SERGHEI LAVROV intr-un interviu pentru postul Bloomberg, amenintand totodata Kievul cu “consecinte” si in cazul unei aderari la UE, relateaza agentia ucraineana Ukrinform in pagina electronica.

SERGHEI LAVROV a reactionat astfel dupa ce presedintele interimar ucrainean OLEKSANDR TURCINOV a declarat ca Kievul ia in considerare posibilitatea unei aderari a UCRAINEI la NATO, in cazul in care Rusia nu inceteaza sa ameninte integritatea teritoriala a tarii.

“Incercari de a aduce Ucraina in NATO vor fi foarte negative pentru intregul sistem european de securitate, iar noi ne vom opune total”, a declarat LAVROV pentru Bloomberg.

Citeste si: Ministrul rus de externe: RAZBOIUL civil din UCRAINA nu mai poate fi evitat 

In privinta unei ADERARI a Ucrainei la UE, SERGHEI LAVROV a declarat ca aceasta optiune depinde de UCRAINA, dar a avertizat ca Kievul “trebuie sa fie constient de posibilele consecinte in legatura cu obligatiile pe care le are in cadrul Comunitatii Statelor Independente (CSI)”.

Citeste si: SERGHEI LAVROV: SUA trebuie sa convinga autoritatile de la Kiev sa INCETEZE operatiunile 

Candidatul la presedintie in alegerile anticipate programate pentru 25 mai Petro Porosenko, se pronunta pentru o “noua alianta” intre Ucraina si Occident, in afara NATO.

Sursa foto: bbc.co.uk