SERGHEI STANISEV, reales in fruntea Partidului Socialist European

Fostul premier bulgar SERGHEI STANISEV a fost REALES vineri presedinte al Partidului Socialistilor Europeni (PES), in cadrul unui congres care are loc la Budapesta, relateaza Novinite si MTI.

SERGHEI STANISEV, care va avea astfel un nou mandat de doi ani si jumatate, a fost reales la al zecelea congres la PES, care are loc vineri si sambata in capitala Ungariei. Dupa victorie, SERGHEI STANISEV a spus ca este onorat si recunoscator ca a fost reales pentru un nou mandat, potrivit Novinite. El a afirmat ca il asteapta o munca dificila in dezvoltarea socialismului si a social-democratiei in Europa, dar ca este pregatit sa faca fata acestor provocari.

SERGHEI STANISEV a transmis totodata multumiri tuturor delegatiilor, membrilor de partid si organizatiilor pentru ca si-au reconfirmat increderea in el, fapt care il motiveaza sa faca si mai mult si sa schimbe cu adevarat Europa. SERGHEI STANISEV a reafirmat obiectivul PES de a schimba lumea in mai bine, de a asigura o viata demna pentru fiecare persoana si de a ajunge la o societate corecta si coerenta.

SERGHEI STANISEV a mai anuntat ca principalul sau obiectiv este de a castiga increderea oamenilor si de a face ca PES sa obtina victoria la alegerile pentru Parlamentul European din 2019. Pe de alta parte, Martin Schulz, presedintele socialist al Parlamentului European, a declarat ca tarile din Europa se afla pe un drum al democratiei, dar a adaugat valorile democratice fundamentale sunt tot mai des puse sub semnul intrebarii, potrivit MTI.

Celalalt posibil candidat pentru aceasta pozitie, Enrique Baron Crespo, membru al Partidului Socialist al Muncitorilor din Spania si fost presedinte al Parlamentului European, a decis in cele din urma sa nu se mai inscrie in cursa.

Sursa foto: novinite.bg