SERGIU LUCINSCHI va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, SERGIU LUCINSCHI, va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR pentru urmatoarele 60 de zile, informeaza postul B1 TV.

Potrivit procedurii, acesta se va prezenta la politia din Voluntari si, timp de doua luni, nu va putea sa paraseasca tara. Procurorii il acuza pe SERGIU LUCINSCHI ca a constrans un om de afaceri sa-i dea 4 milioane de euro pentru a retrage o plangere penala. In acelasi dosar este implicat un procuror DIICOT, dar si un ofiter al aceleasi institutii, CONSTANTIN COMANEANU, care a fost ARESTAT PREVENTIV. Ginerele lui TRAIAN BASESCU, RADU PRICOP este si el sunt vizat de ancheta. 

CITESTE SI: REACTIA lui PETRU LUCINSCHI, fostul presedinte moldovean, despre retinerea fiului sau: “Sunt pur si simplu socat” 

Procurorii au descoperit ca, in perioada decembrie 2014 – martie 2015, SERGIU LUCINSCHI, beneficiind de complicitatea lui RADU PRICOP si a procurorului DIICOT Tudoran Remus Jurj, au constrans un om de afaceri, pentru a-l determina sa-i remita 4.000.000 euro. Nu era vorba de o datorie, ci pentru a retrage plangerea penala formulata la D.I.I.C.O.T de catre fiul fostului presedinte moldovean. 

SERGIU LUCINSCHI i-a mai promis omului de afaceri ca va interveni pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri dar si pentru solutionarea favorabila a unor dosare. La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor”, SERGIU LUCINSCHI a primit dreptul de creanta asupra sumei de 2.000.000 euro, in forma unui contract fictiv de imprumut. RADU PRICOP l-ar fi sprijinit in activitatea infractionala pe SERGIU LUCINSCHI, prin redactarea, in anul 2013, a plangerii penale ce face obiectul unui dosar penal si prin formularea ulterioara a mai multor solutii nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro catre fiul fostului presedinte moldovean.

CITESTE SI: GINERELE LUI BASESCU, RADU PRICOP, URMARIT PENAL in dosarul lui LUCINSCHI. UPDATE 

Procurorii mai spun ca, in acelasi context, CONSTANTIN COMANEANU, ofiter de politie care se ocupa de acelasi caz, i-a solicitat omului de afaceri printr-un intermediar o suma de bani, afirmand ca poate influenta modul de solutionare al dosarului respectiv. 

Sursa foto:  timpul.md