Sergiu Nicolaescu ar putea fi inmormantat

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la cererea sotiei, care a spus ca indeplineste dorinta marelui regizor. Sunt, insa, voci care sustin ca Nicolaescu ar fi lasat scris, in testament, sa fie inmormantat crestineste. 

Daca se va dovedi ca testamentul e autentic, biserica ortodoxa ar putea oficia o slujba de inmormantare pentru Sergiu Nicolaescu. “Daca acel testament este real si se constata o inducere in eroare a Bisericii, atunci se poate acorda o dispensa, iar urna cu cenusa domnului Nicolaescu se poate introduce intr-un mormant si sa se oficieze o slujba religioasa. Dar aceasta slujba nu este posibila decat in urma unei cereri din partea familiei domnului Nicolaescu catre Biserica”, a declarat purtatorul de cuvant al BOR, Constantin Stoica, pentru Ring.

„Eu pun o intrebare: daca testamentul este autentic , Primaria Capitalei nu poate acorda un loc de veci la Cimitirul Bellu pentru ca acesta sa devina un loc de pelerinaj pentru admiratorii domnului Nicolaescu?“,  a intrebat retoric preotul Stoica.

Sursa foto: facebook.com