Sergiu Nicolaescu are o statuie nu prea reusita la Targu Jiu. FOTO

Sergiu Nicolaescu are parte de recunoastere dupa disparitie! Marelui actor i s-a facut un bust din bronz la Targu Jiu, in apropierea cinematografului care ii poarta numele. Stupoare, insa: statuia nu pare sa fie foarte bine realizata, gorjenii de rand nedandu-si seama ca este vorba despre bustul lui Sergiu Nicolaescu.

Bustul a fost realizat de catre sculptorul craiovean Rodion Gheorghita, acesta declarand, la inaugurarea operei sale, ca s-a folosit de fotografii din tineretea lui Sergiu Nicolaescu, fapt care ar explica diferentele de fizionomie.

“Toate pozele de care m-am folosit sunt un cumul de expresii ale dansului si am cautat sa-i redau postura de forta din perioada de maturitate, nu au legatura cu varsta inaintata a dumnealui”, a explicat Rodion Gheorghita.

Sotia regretatului regizor, Dana Nicolaescu, a fost prezenta la eveniment, insa nu a dorit sa comenteze cu privire la aspectul bustului maestrului.

Mai multe persoane participante la dezvelirea bustului, in special localnici aflati in trecere, au declarat ca daca pe soclul operei nu ar scrie numele lui Sergiu Nicolaescu nu si-ar da seama ca este vorba despre marele regizor si actor.