Seria cursurilor gratuite de CALIFICARE PROFESIONALA continua in Sectorul 6

Patru persoane apartinand grupurilor sociale vulnerabile, cu domiciliul in regiunea Bucuresti-Ilfov, si-au gasit un loc de munca in urma absolvirii cursurilor de CALIFICARE PROFESIONALA oferite gratuit in cadrul proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Dintre acestea, doua sunt persoane cu dizabilitati, celelalte doua apartinand etniei rome, potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 6.

Cursurile din cadrul Proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra” au debutat la inceputul acestui an, oferind diplome de calificare in specializarile de mercantizor, lucrator in comert, legator manual, peisagist-floricultor, confectioner asamblor articole textile. Cursurile sunt gratuite, absolventii primind diploma de calificare recunoscuta de catre Ministerul  Muncii, Protectiei Sociale, Familiei si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei Nationale prin Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Citeste si: LOCURI DE MUNCA pentru absolventii cursurilor de CALIFICARE PROFESIONALA organizate de DGASPC Sector 6

Pana in prezent, alte 52 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma si tineri care au implinit 18 ani si parasesc sistemul de protectie al statului) au absolvit cursurile de calificare in specializarile lucrator in comert (doua promotii), legator manual si mercantizor (cate o promotie). Dintre acestea, un numar de zece detin deja un loc de munca, dar doresc sa isi largeasca orizontul profesional, celelalte aflandu-se in etapa de elaborare a CV-ului si contactare a potentialilor angajatori, conform surselor citate.

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” se deruleaza in Bucuresti in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015 si este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, avand ca obiectiv general stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile.

Citeste si: CALIFICARE PROFESIONALA pentru persoanele cu dizabilitati

Interesul starnit in randul beneficiarilor, dar si reorientarea strategiei DGASPC Sector 6 spre activitati de abilitare a persoanelor defavorizate si stimulare a integrarii lor sociale, au condus la elaborarea unui numar de alte sapte proiecte care au ca obiective cresterea oportunitatilor de integrare pe piata muncii, cresterea participarii la viata economica si sociala, promovarea unui mediu de viata sanatos, sensibilizarea si constientizarea societatii civile, liderilor de opinie si reprezentantilor administratiei publice centrale si locale asupra situatiei cu care se confrunta grupurile vulnerabile.

Proiectele ofera consiliere pe piata muncii si cursuri gratuite de CALIFICARE PROFESIONALA pentru persoane si grupuri vulnerabile precum femei, romi, tineri care parasesc sistemul de protectie, persoane in detentie, persoane dependente de droguri, familii cu multi copii, familii monoparentale. Beneficiarii primesc un suport financiar pe durata frecventarii cursurilor.

 Cu finatare europeana si o valoare totala de 60.263.863 lei, proiectele au ca obiectiv general combaterea discriminarii, schimbarea mentalitatilor si depasirea barierelor de comunicare dintre diferitele categorii sociale, in scopul cresterii coeziunii sociale la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov.

Persoanele interesate de aceste servicii pot contacta Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 la sediul din str. Floare Rosie nr. 7A.