Serivicii secrete din SUA CONFIRMA AUTENTICITATEA INREGISTRARII difuzate de Al-Qaida pentru revendicarea atacului din Franta. VIDEO

Expertii serviciilor secrete din Statele Unite au stabilit ca INREGISTRAREA VIDEO prin care organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia revendica atacul terorist care a vizat revista Charlie Hebdo este “AUTENTICA”, anunta Departamentul de Stat, scrie Mediafax, care citeaza AFP.

“Serviciile de informatii americane au stabilit ca inregistrarea difuzata de AQPA este autentica”, a declarat Marie Harf, purtatorul de cuvant al diplomatiei Statelor Unite.

“Examinam informatiile pentru a stabili precis legaturile intre autorii atacului si organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia”, a adaugat Harf.

“Insa consideram ca aceasta (inregistrare video) a fost publicata pe Internet de ramura mass-media a gruparii AQPA”, a adaugat ea.

Citeste si: AL QAIDA din YEMEN revendica ATENTATUL de la CHARLIE HEBDO prin intermediul unui mesaj VIDEO

Intrebata daca Statele Unite considera in mod oficial AQPA direct responsabila de atentat, Harf nu a dat un raspuns explicit.

“Ii consideram pe atacatori responsabili de atac. Incercam inca sa intelegem care au fost exact legaturile” intre fratii Kouachi, cei doi jihadisti francezi care au comis atentatul, si filiala gruparii Al-Qaida, a subliniat purtatorul de cuvant.

Al-Qaida in Peninsula Arabia, filiala yemenita a retelei teroriste Al-Qaida, a revendicat miercuri, din nou, atacul contra revistei satirice Charlie Hebdo.

 “Eroi au fost recrutati si au actionat, au promis si au trecut la fapte, spre marea satisfactie a musulmanilor”, a declarat in inregistrarea video postata pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii AQPA.

“Operatiunea a fost efectuata la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri si in conformitate cu vointa postuma a lui Osama ben Laden”, a adaugat el.

Citeste si: Grupul Stat Islamic ameninta INTREAGA EUROPA cu ATENTATE. Al-Qaida IRONIZEAZA marsul solidaritatii

Intr-o inregistrare video difuzata vineri, un lider religios al AQPA a amenintat Franta cu noi atacuri.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei si alti trei cunoscuti caricaturisti. Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Anterior, publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Autorii atacului de la redactia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat ca urmeaza instructiuni ale AQPA, si fratele sau Said, care ar fi participat in Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucisi vineri de fortele de ordine, dupa ce s-au retras intr-o tipografie situata la nord-est de Paris.

La randul sau, Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris si presupusul criminal al politistei omorate in zona Montrouge din Paris, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la magazinul evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Patru ostatici de la magazinul evreiesc au murit.

Sursa foto: hotnews.ro