Servicii de înfrumusețare de tip microblading: tot ce trebuie să știi despre această procedură

Nu toata lumea are norocul de a avea sprancenele pline, frumos conturate si usor de aranjat. Sprancenele perfect definite adauga o valoare reala machiajului tau si iti scot la iveala frumusetea ochilor. Totusi, nu toate femeile au norocul de a avea sprancene perfecte. Ori sunt prea rare, ori prea dese, ori prea deschise la culoare sau chiar invizibile in unele cazuri.

Desigur, exista persoane care se resemneaza si chiar devin asumate cu sprancenele pe care le au. Exista insa femei care isi doresc acea perfectiune. Desigur, exista zeci de cosmetice disponibile pe piata care sa ne ajute in acest sens. Dar, te-ai saturat sa-ti petreci tot timpul incercand sa le desenezi in fiecare dimineata? Sa stii ca exista o solutie: microblading.

O adevarata inovatie, aceasta tehnica a cucerit multi oameni si devine un element de baza in lumea frumusetii. Dar ce este microblading-ul? Cum functioneaza ? Cat timp dureaza? Doare?  In acest articol, iti raspundem la toate intrebarile.

Ce este microblading-ul?

Microblading: o tehnica inovatoare pentru a contura sprancenele in modul in care acestea sa fie perfecte. Desi credem ca microbladingul este ceva nou, aceasta tehnica isi are originea in tehnici ancestrale regasite in Asia. Microbladarea, numita si tehnica 6D, este o metoda de machiaj semi-permanenta. Aceasta este o restructurare naturala a sprancenelor, realizata folosind un stilou metalic si nanoace. Reconstituirea se face prin plasarea pigmentilor colorati sub piele. Principiul este simplu: profesionistul redeseneaza spranceana, apoi umple spatiile goale si atat! Spre deosebire de machiajul permanent, microbladingul ofera un rezultat foarte natural, deoarece firele de par sunt reproduse unul cate unul. In plus, aplicarea este ultrafina, pentru a imita cat mai bine firele de par naturale ale sprancenelor.

Cat dureaza o sedinta de microblading?

Microbladarea are loc in general in 2 sedinte. Prima dureaza intre 1 ora si 2 ore. Acesta este un pas decisiv, pentru ca atunci se va face cea mai mare parte a muncii. Inainte de a continua pigmentarea, profesionistul iti va contura sprancenele in functie de forma si de rezultatele asteptate. Tehnicianul continua apoi restructurarea prin trasarea aspectului parului sprancenelor, inserat in parul real, folosind ace.

Odata ce prima sedinta s-a incheiat, va trebui sa programezi o a doua intalnire pentru a finaliza operatiunea. Unele retusuri vor fi necesare pentru ca machiajul tau semipermanent sa dureze. A doua sedinta ar trebui sa fie programata la aproximativ 4 pana la 5 saptamani dupa prima. Pentru a stii mai multe detalii, apeleaza la https://iconbeautystudio.ro/servicii-infrumusetare/microblading.

Microblading: cat rezista?

Perioada de rezistenta a sprancenelor refacute prin microblading, poate varia de la o persoana la alta si, de obicei, depinde de tipul de piele. In majoritatea cazurilor, microbladingul poate rezista pana la 1 an. Cel mai bun lucru este sa faci retusuri de mai multe ori pe an, astfel incat sa nu fie nevoie ca expertul in microblading sa lucreze ulterior prea profund si astfel sa mentii pielea sanatoasa. Pentru un rezultat optim si de durata, nu practica sport in zilele urmatoare interventiei. De asemenea, este important sa mentii o igiena buna a fetei, cu riscul de a deteriora pielea si sprancenele. De asemenea, este de preferat sa folosesti un sapun cu pH neutru pentru a-ti curata fata. Profesionistul care iti va realiza microbladingul te va sfatui cu privire la cremele si tratamentele pe care sa le adopti pentru a-ti mentine noile sprancene sanatoase si pentru a le face sa reziste in timp.

Microblading si durere?

Poate parea infricosator sa ai pigmenti introdusi sub piele, dar nu trebuie sa-ti faci griji. Din nou, durerea este subiectiva, dar cert este ca nu vei suferi. Ei bine, multe femei experimenteaza putina durere, asemanatoare cu o furnicatura. Trebuie sa stii ca, in comparatie cu machiajul permanent, acele de microblading patrund mai putin adanc sub piele. Drept urmare, este mult mai putin dureros, dar mai ales mai putin periculos pentru piele.

Cum arata sprancenele dupa microblading?

Ei bine, acestea sunt perfecte, cu conditia sa faci microbladingul intr-un studio profesionist, precum Icon Beauty Studio! Frumos si in forma, fiecare fir de par fals va fi perfect pozitionat si tatuat pe pielea ta. O opera de arta! Desigur, ar fi indicat ca atunci cand alegi aceasta metoda sa nu iti doresti sprancenele altcuiva. Poate iti place modelul de sprancene al unei vedete, insa nu este recomandat sa le ai identice. De ce? Pentru ca, pur si simplu, fiecare femeie are propria fizionomie. Un specialist in microblading va sti sa isi dea seama, in functie de forma fetei si de alte aspecte, ce tip de sprancene ti se potrivesc. Pote fi nevoie de o schimbare radicala sau de un retus foarte mic.

De ce sprancenele arata atat de intunecate imediat dupa ce au fost microbladate?

Acesta este un lucru care le sperie pe multe dintre cele care isi fac microblading. Motivul principal este ca pigmentul in firele mici de par ramane pe piele si in crustele care se formeaza pe masura ce te vindeci. Putin cate putin, acel pigment de suprafata dispare, asa ca trebuie sa ai rabdare. Vei vedea culoarea reala dupa cateva zile. Si totusi, cum este aleasa culoarea perfecta pentru sprancene?

Multe femei au tendinta de a dori o culoare mai intunecata a sprancenelor. Totusi, recomandam alegerea unei culori cat mai naturale. Daca nu vei fi multumita, poti oricand sa adaugi, in sedinta de completare, o culoare mai inchisa.

In general, specialistul in microblading se va uita la culoarea parului, culoarea ochilor si nuanta pielii. Pentru asta, poate folosi diagrama Fitzpatrick, care ia in considerare si modul in care pielea ta se va schimba odata cu expunerea la soare, si pentru a asigura astfel alegerea corecta a pigmentului de culoare.