Servicii de recuperare medicala pentru locuitorii Sectorului 6

Pe parcursul lunii iulie 2013, un numar de 80 de persoane din comunitatea Sectorului 6 au beneficiat de servicii de recuperare medicala si integrare sociala in cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare Rosie, sustinut de Primaria Sector 6.

Serviciile se adresează atat beneficiarilor unitatii rezidentiale din cadrul complexului, cat si persoanelor din comunitatea locala (copii si persoane adulte ce detin un certificat ce atesta incadrarea într-un grad de handicap sau persoane varstnice, cu domiciliul pe raza Sectorului 6). Dotata cu aparatura moderna si beneficiind de experienta unui personal calificat, componenta de recuperare socio-medicala vine in intampinarea nevoilor unor persoane defavorizate, cu probleme de sanatate majore, care le afecteaza viata de zi cu zi.

Resursele financiare insuficiente, lipsa sprijinului venit din partea propriilor familii, dar si disconfortul emotional reflectat in lipsa respectului de sine si deteriorarea statutului social au condus la necesitatea crearii acestei componente socio-medicale. In functie de venitul familial al beneficiarului, serviciile pot fi gratuite sau partial subventionate, fiind impartite in urmatoarele categorii: terapie ocupationala, kinetoterapie, gimnastica medicala, masaj terapeutic, hidrokinetoterapie, fizioterapie, consiliere.

Pe parcursul anului 2012, un numar de 338 de persoane au beneficiat de facilitatile componentei de recuperare socio-medicală din Sectorul 6. Aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Complexul de Servicii Sociale Floare Rosie ofera servicii de ingrijire in sistem rezidential, de recuperare medicala, consiliere psihologica, integrare sociala, dar si oportunitati de petrecere a timpului liber, pentru persoanele varstnice sau cu dizabilitati din Sectorul 6.

sursa foto: Primaria Sectorului 6