Servicii medicale GRATUITE sau partial SUBVENTIONATE pentru persoanele defavorizate din Sectorul 6

Cu sustinerea Primariei Sectorului 6, Centrul Multifunctional de Sanatate ”Sfantul Nectarie” pune la dispozitia cetatenilor din comunitate un spatiu modern, in care pot beneficia de servicii medicale GRATUITE sau partial SUBVENTIONATE, au anuntat joi reprezentantii institutiei.

Potrivit surselor citate, centrul ofera consultatii si asistenta medicala de tip ambulatoriu in specializari precum: medicina muncii, pediatrie, medicina interna-ecografie, diabet, psihiatrie, stomatologie etc. In aceeasi locatie, cetatenii pot beneficia de spitalizare, recuperare si reabilitare, consiliere psihologica, informare si servicii de asistenta sociala.

Procedura de admitere consta intr-o cerere tip insotita de urmatoarele acte: copie carte de identitate, recomandare de la medicul de familie sau specialist care sa contina durata si frecventa tratamentului.

Centrul Multifunctional de Sanatate ”Sfantul Nectarie” ofera servicii medicale de specialitate pentru  persoanele defavorizate din comunitatea locala a Sectorului 6, costurile fiind suportate de beneficiar.

Citeste si: SALINOTERAPIE GRATUITA pentru persoanele cu probleme de sanatate din Sectorul 6. GALERIE foto

Astfel, persoanele cu venit cuprins intre zero si 500 lei pe membru de familie vor beneficia de servicii medicale GRATUITE, in limita a 800 lei anual. Persoanele cu venit cuprins intre 501 si 700 lei pe membru de familie vor achita 30 la suta din costul serviciilor medicale accesate, fara depasirea plafonului de 800 lei annual.

Totdata, persoanele cu venit cuprins intre 701 si 900 lei pe membru de familie vor achita 50 la suta din costul serviciilor medicale accesate, fara depasirea plafonului de 800 lei anual. Persoanele cu venit cuprins intre 901 si 1.082 lei pe membru de familie vor achita 70 la suta din costul serviciilor medicale accesate, fara depasirea plafonului de 800 lei anual. Persoanele cu venit care depaseste 1.082 lei pe membru de familie vor achita serviciile medicale integral.

Complexul mai pune la dispozitia persoanelor interesate si un cabinet medical de medicina de familie in cadrul caruia cadre medicale cu experienta ofera consultatii, elibereaza retete compensate si trimiteri catre medicul specialist. Cabinetul este usor accesibil persoanelor de orice varsta, fiind situat vizavi de Teatrul Masca si in imediata apropiere a statiei RATB cu acelasi nume.

Citeste si: O noua sansa de INCLUZIUNE pe piata muncii pentru PERSOANELE VULNERABILE din trei regiuni ale tarii

In aceeasi locatie, cetatenii care sufera de diferite afectiuni, in special de tip respirator, pot beneficia gratuit de tratament de salinoterapie. Numita si haloterapie, salinoterapia este un procedeu extrem de simplu si totodata eficient, cu un procent de 87 la suta cazuri vindecate. Cura se bazeaza pe proprietatile sarii de a emana aerosoli cu efecte benefice asupra sanatatii, in conditii de umiditate si temperatura bine controlate.

Persoanele interesate de aceste servicii se pot adresa la sediul Centrului Multifunctional de Sanatate ”Sfantul Nectarie”, din  bd. Uverturii nr. 81, Sector 6, sau la numerele de telefon 037.620.32.91, 037.620.32.92, 037.620.32.93, 037.620.32.94.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6