Serviciile de ambulanta, in ALERTA pe perioada CANICULEI

Ministrul Nicolae Banicioiu a solicitat directiilor de sanatate publica si serviciilor de urgenta prespitalicesti activarea planurilor de masuri, astfel incat riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada sa poata fi reduse, au anuntat marti reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS).

Astfel, MS solicita serviciilor de ambulanta ALERTAREA echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

De asemenea, MS cere intensificarea actiunilor de colaborare a directiilor de sanatate publica cu autoritatile administratiei publice locale in stabilirea locurilor de amplasare a punctelor de acordare a asistentei medicale de urgenta si distribuire a apei potabile, stabilirea modului de informare – colaborare in vederea operativitatii acestei activitati in perioadele de CANICULA.

Citeste si: CANICULA provoaca INTARZIERI ale TRENURILOR de pana la 60 de minute

Totodata, directiile de sanatate publica trebuie sa verifice conditiile de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare – asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de CANICULA, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare.

Potrivit sursei citate, vor fi verificate conditiile igienico-sanitare, de cazare si alimentatie din unitatile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea si comercializarea produselor alimentare) si verificarea controlului medical periodic al persoanelor angajate in aceste unitati.

Citeste si: CANICULA in aproape toata tara de marti pana joi, cu temperaturi de pana la 37 de grade

In ceea ce priveste populatia, Ministerul Sanatatii recomanda sa fie urmate sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00.

sursa foto: impactingorj.ro