Serviciile de AMBULANTA vor lucra la capacitate maxima pe timp de CANICULA!

Fisa bolnavului va fi transmisa electronic din ambulanta la UPU. Sistemul va ajuta bolnavii in stare critica

Pe perioada CANICULEI, serviciile de AMBULANTA si directiile de sanatate publica trebuie sa lucreze la capacitate maxima, a avertizat, marti, ministrul Sanatatii NICOLAE BANICIOIU.

 Astfel, serviciile de AMBULANTA vor trece la alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere, precizeaza Ministerul Sanatatii (MS), intr-un comunicat.

Citeste si: UN BARBAT DIN GALATI A MURIT DIN CAUZA CANICULEI

In plus, directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale, pentru amenajarea punctelor de ASISTENTA a populatiei in caz de nevoie.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile MEDICILOR si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul de bauturi alcoolice sau cu continut ridicat de cofeina.

Pe de alta parte, arata MS, in zonele afectate de INUNDATII, este important ca populatia sa respecte masurile pentru prevenirea imbolnavirilor: sa consume apa imbuteliata, si nu direct din fantana, sa pastreze igiena corporala, dar si pe cea a alimentelor, sa nu atinga animalele moarte si sa anunte autoritatile pentru manipularea acestora.

Citeste si: FOTO IREAL. SI-AU TRANSFORMAT SUFRAGERIA IN PISCINA! VEZI UNDE SE INTAMPLA ASTA!

La primele semne de boala, oamenii sunt sfatuiti sa se prezinte la medic sau cea mai apropiata unitate sanitara.

Potrivit meteorologilor, in sud-estul tarii ar urma sa se inregistreze, marti, temperaturi de pana la 35 de grade.

Sursa foto: puterea.ro