Serviciile medicale de ortopedie și ce presupun aceste servicii

Specialitatea medicala numita ortopedie si traumatologie reprezinta domeniul medical si chirurgical care se ocupa de diagnosticarea si tratarea leziunilor traumatice sau de alta natura care survin in cadrul aparatului locomotor.

In cadrul unei clinici specializate vei putea beneficia de expertiza unui ortoped Bucuresti. Persoanele care se confrunta cu astfel de probleme medicale la nivelul aparatului locomotor si al sistemului musculo-scheletal trebuie sa apeleze la specialistii in ortopedie.

Care sunt afectiunile sistemului musculo-scheletal? 

Paleta afectiunilor medicale sau traumatice in cazul sistemului musculo-scheletal este foarte numeroasa si foarte diversificata. Exista inclusiv afectiuni cronice care pot sa puna probleme multor pacienti. In aceste cazuri afectiunile au un impact asupra oaselor, articulatiilor, ligamentelor, tendoanelor si muschilor pacientilor.

De multe ori afectiunile care sunt diagnosticate si tratate de domeniul ortopediei nu sunt regasite doar la nivelul oaselor sau al ligamentelor, ci impacteaza deopotriva oase, articulatii, tendoane si ligamente. Tocmai din acest motiv este foarte important ca orice pacient sa poata beneficia de abordarea integrata atunci cand apeleaza la serviciile medicale de ortopedie si traumatologie.

Abordarea integrata permite obtinerea unei imagini complete si exacta a problemelor avute de fiecare pacient in parte. Drept urmare, medicul ortoped va dispune de toate informatiile necesare in vederea stabilirii unui plan de tratament adecvat si care sa raspunda nevoilor individuale ale fiecarui pacient.

Specificul serviciilor medicale de ortopedie

In momentul in care un pacient se adreseaza unui ortoped Bucuresti, acesta va beneficia in prima faza de o consultatie de specialitate. Consultatia initiala va determina daca pacientul are nevoie de efectuarea altor investigatii medicale suplimentare sau daca in urma consultatiei se va putea trece direct la stabilirea diagnosticului.

In cazul pacientilor aflati in faza de recuperare, in etapa de interventie chirurgicala sau in faza de a urma diferite proceduri medicale, pentru acestia urmeaza consultatia pentru controlul de rutina. Serviciile medicale de ortopedie pot implica realizarea unor investigatii de tip RMN osteo-articular, radiografii sau ecografie musculo-scheletala. Decizia de a urma aceste investigatii este luata de medicul specialist in functie de starea pacientului.

Pentru alte cazuri medicale, ortopedia apeleaza la infiltratiile articulare. Acestea sunt solutii vasco-elastice moderne care pot ajuta la regasirea mobilitatii la nivel articular. In cadrul serviciilor de ortopedie medicul poate recomanda aplicarea mai multor tipuri de infiltratii, in functie de scopul pentru care sunt folosite aceste proceduri medicale.

Printre acestea putem aminti infiltratii pe baza de corticosteroizi sau antiinflamatoare, infiltratii pe baza solutiilor vascoelastice, infiltratiile cu PRP (hiperconcetrat de trombocite) sau infiltratii de tip Sanakin. Oricare dintre aceste proceduri sunt urmate doar cu recomandarea medicului ortoped si sub stricta supraveghere.

Serviciile de ortopedie apeleaza si la alte terapii care au rol in refacerea tesutului osos si cartilaginos. Procedurile acestea sunt electroterapia, drenajul limfatic, terapia TECAR, electrostimularea, fizioterapia, terapia laser HILT crioterapia, electrostimularea magnetica functionala de inalta intensitate (SIS), reflexoterapia, stretching-ul si terapia Shockwave.

Pentru a beneficia de oricare dintre aceste proceduri si abordari in domeniul ortopediei si traumatologiei este nevoie sa te adresezi unei clinici de recuperare medicala. La Koly Medical poti sa beneficiezi de serviciile unui ortoped Bucuresti cu vasta pregatire si experienta. Daca ai nevoie de un ortoped Bucuresti, poti gasi mai multe informatii despre serviciile oferite pe www.kolymedical.ro.