SERVICIILE MEDICALE din ambulatoriu si spital, validate doar cu CARDUL DE SANATATE din 2015

Aproximativ 12,5 milioane de CARDURI NATIONALE DE SANATATE au fost distribuite asiguratilor pana in decembrie, iar din 2015, probabil din luna februarie, niciun serviciu nu va mai fi validat decat prin card, a anuntat, luni, presedintele CNAS, VASILE CIURCHEA.

“CARDUL NATIONAL DE SANATATE reprezinta pentru noi un proiect strategic. In anul 2013 au fost tiparite patru milioane de carduri, iar in anul 2014 au mai fost tiparite peste noua milioane de carduri pentru persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani. Pana in prezent au fost distribuite aproximativ 12,5 milioane de carduri prin servicii postale conform acordului-cadru si a contractelor subsecvente incheiate cu CN Posta Romana SA”, a precizat luni, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Citeste si: Peste 87 la suta din CARDURILE DE SANATATE au fost DISTRIBUITE populatiei

In plus, pana in prezent, au fost validate in sistem peste 120.000 de Carduri De Sanatate.

Ciurchea a mai spus ca aproape un milion de carduri se afla inca in circiuitul postal sau au fost returnate caselor de asigurari de sanatate.

Potrivit presedintelui CNAS, tiparirea si distribuirea cardului va continua pentru persoanele care implinesc varsta de 18 ani si/sau dobandesc calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

“La inceputul anului 2015, dupa o perioada in care vom rezolva toate problemele legate de modul de functionare care ne sunt semnalate de catre furnizorii de serivcii medicale, decontarea serviciilor medicale se va face doar in baza CARDULUI DE SANATATE. Cardul poate fi initializat, cu exceptia farmaciei, la orice furnizor, respectiv medic de familie, de specialitate din ambulatoriu sau din spital”, a mai spus Ciurchea.

Citeste si: CMR nu sustine CARDUL DE SANATATE si DOSARUL ELECTRONIC

Totodata presedintele CNAS a vorbit despre dosarul electronic de sanatate (DES), dar si despre factura electronica.

Pana in prezent au fost introduse peste 3,6 milioane de dosare de sanatate la care au contribuit cu informatii peste 6.200 de medici.

Din luna iunie 2014, emiterea facturilor catre casele de asigurari se face online, in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), ceea ce reprezinta un beneficiu major al sistemului, a mai spus Ciurchea.