SESIUNEA EXTRAORDINARA a Parlamentului pentru reexaminarea legii CAS ar putea avea loc la sfarsitul lui august. UPDATE

Legea care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante in vacanta parlamentara, adoptata. Opozitia sesizeaza CCR

Vicepresedintele social-democrat al Senatului, IOAN CHELARU, a precizat ca Opozitia a depus la Parlament o cerere cu privire la convocarea unei SESIUNI EXTRAORDINARE pentru rediscutarea legii referitoare la reducerea CAS, adaugand ca, in opinia sa, cel mai probabil aceasta sesiune va avea loc in ultima saptamana a vacantei parlamentare.

UPDATE 11.50: Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni pe 25 august, respectiv 26 august, in SESIUNE EXTRAORDINARA pentru a discuta reezaminarea Legii CAS, precum si Legea petrolului, potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax.

Sursele citate au aratat ca s-a ajuns la un acord intre partidele parlamentare pentru convocarea Parlamentului in SESIUNE EXTRAORDINARA la sfarsitul lunii august, in contextul solicitarii avansate in acest sens de opozittie, respectiv de PNL si PDL.

Potrivit acelorasi surse, coalitia guvernamentala a agreat convocarea SESIUNII EXTRAORDINARE, dar nu la data solicitata de PDL si PNL, ci pentru 25, respectiv 26 august, din considerente care tin de cvorumul necesar dezbaterii si adoptarii legilor respective.

Sursele citate au mai aratat ca partidele care formeaza coalitia guvernamentala au agreat convocarea unei SESIUNI EXTRAORDINARE si pentru ca e necesara dezbaterea si adoptarea rapida a Legii petrolului, avand in vedere ca Romania risca sanctiuni internationale daca nu adopta acest act normativ.

 IOAN CHELARU a declarat, joi, ca PSD este de acord cu rediscutarea legii de reducere a CAS intr-o SESIUNE EXTRAORDINARA.

Citeste si: ACL cere o sesiune extraordinara a Parlamentului in care sa se adopte legea privind reducerea CAS

“Intr-adevar, a fost depusa aceasta cerere. Asta am auzit aseara (miercuri — n.r.). PSD este de acord cu aceasta sesiune. Urmeaza sa se stabileasca un Birou Permanent. Conform unei traditii pe care eu o stiu de zece ani de cand sunt in Parlament, sesiunile care au fost convocate pe durata vacantei parlamentare, au fost convocate, de obicei, sau in prima saptamana a vacantei parlamentare sau in ultima saptamana. Din punctul asta de vedere, eu cred ca in ultima saptamana (a lunii august — n.r.) nu este niciun fel de problema daca va fi SESIUNE EXTRAORDINARA”, a spus vicepresedintele PSD al Senatului, citat de Agerpres.

Citeste si: Parlamentul se va intruni in SESIUNE EXTRAORDINARA pentru REDUCEREA CAS

IOAN CHELARU a explicat, totodata, ca dificultatea convocarii parlamentarilor in SESIUNE EXTRAORDINARA este cauzata de faptul ca multi dintre acestia se afla inca in concediu.

“In general, nestiindu-se, multi sunt plecati in concedii. E greu sa-i mai anunti si sa-i mai aduni pe la jumatatea lunii”, a precizat Chelaru.