Curtea Constitutionala va discuta SESIZAREA Guvernului pe 21 mai

Presedintele Curtii Constitutionale, AUGUSTIN ZEGREAN, a declarat, marti, ca sesizarea Guvernului cu privire la implicarea lui Traian Basescu in campania electorala a ajuns la CCR, precizand ca in cerere este vorba de un conflict juridic de natura constitutionala intre cele doua institutii ale statului, respectiv Guvernul si Presedintia Romaniei.

UPDATE ora 16.30: Curtea Constitutionala a anuntat ca va discuta sesizarea Guvernului in data de 21 mai.

“A venit o sesizare din partea Guvernului, a fost inregistrata ca si cerere de solutionare a unui conflict juridic intre institutia prezidentiala si institutia guvernului. N-am vazut dosarul. Vom solutiona cu rapiditatea care este permisa de lege. Nu am citit sesizarea, am fost in sedinta. Judecatorii pot sa decida ca este conflict sau ca nu este conflict. Nu este rolul nostru sa dam sfaturi nimanui, noi dam decizii”, a declarat presedintele CCR.

Vezi aici reactia lui Basescu la anuntul lui Ponta privind depunerea sesizarii la CCR

Intrebat de jurnalisti daca presedintele Traian Basescu a a incalcat Constitutia implicandu-se in campania electorala a PMP, ZEGREAN a declarat: “Avand deja un dosar inregistrat, nu pot sa ma pronunt pe povestea aceasta pana cand nu dam o solutie. Este prima data cand primim o astfel de sesizare”.

Reporterii l-au intrebat pe seful CCR daca ar purta tricouri cu insemne electorale si daca a vazut tricoul electoral cu care s-a fotografiat Basescu. “Le port dupa alegeri. Nu stiu, nu l-am vazut purtand un tricou sau altul. Eu il stiu pe presedinte cu un tricou albastru. Nu insistati ca nu va pot spune daca a gresit sau nu”, a raspuns ZEGREAN.

Citeste si: Plangere penala pe numele lui Victor Ponta

Reamintim ca premierul Victor Ponta a anuntat marti, la inceputul sedintei de Guvern ca il va reclama pe Traian Basescu la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), sesizarea vizand implicarea presedintelui Romaniei in campania electorala. VEZI AICI DECLARATIA LUI PONTA

Reactia presedintelui Traian Basescu nu s-a lasat asteptata. Intr-un interviu acordat pentru gandul.info, Basescu a declarat ca nu a incalcat Constitutia Romaniei prin implicarea sa in campania electorala, explicand ca CCR stabileste clar plaja pe care presedintele se poate misca in spectrul politic, adaugand ca are dreptul la optiuni si  dezbateri politice.