SESIZAREA PNL privind OUG care modifica legea de organizare a ALEGERILOR PREZIDENTIALE, ADMISA de Curtea de Apel

BACAU, SASCUT, CRISTINEL BOSTAN, CONDAMNARE, JUDECATORIA BACAU, INCHISOARE, EXECUTARE, CONFLICT DE INTERESE

Curtea de Apel Bucuresti a ADMIS solicitarea depusa in numele PNL de presedintele partidului KLAUS IOHANNIS, privind OUG care modifica legea de organizare a ALEGERILOR PREZIDENTIALE, stabilind sesizarea Curtii Constitutionale pentru motivele reclamate de liberali.

“Ne exprimam speranta ca aceasta speta care vizeaza asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusa pe ordinea de zi a Curtii Constitutionale cat de curand posibil. Consideram ca, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar sa fie clarificat urgent daca legislatia in baza careia vor fi organizate ALEGERILE PREZIDENTIALE respecta sau nu Constitutia”, se arata intr-un comunicat al ACL remis, joi, presei, care anunta ca a fost acceptata de catre Curtea de Apel sesizarea Curtii Constitutionale in cazul ordonantei de urgenta.

Citeste si: PNL da in judecata guvernul pentru anularea Ordonantei 45/2014

Liberalii precizeaza ca din punctul lor de vedere “exista serioase suspiciuni ca modificarile adoptate prin OUG 45/2014 favorizeaza frauda electorala”.

Citeste si: CCR dezbate miercuri sesizarea PNL-PDL

“Introducerea posibilitatii de a vota intr-o alta localitate pe liste suplimentare, in baza unei simple declaratii pe proprie raspundere nu face decat sa incurajeze turismul electoral, in conditiile in care este foarte greu de depistat votul multiplu. La fel, simplificarea utilizarii urnei mobile si eliminarea prevederilor care fac posibila o usoara identificare a unor nereguli nu fac decat sa ridice banuieli’, se mai precizeaza in comunicat.

Liberalii au anuntat recent ca au actionat in judecata Guvernul pentru emiterea unei ordonante de urgenta care ar incalca o serie de decizii ale Curtii Constitutionale in materia legislatiei electorale, acuzand faptul ca acest act normativ l-ar favoriza in cursa prezidentiala pe premierul Victor Ponta.