SEVERIN, despre LAURA GEORGESCU: “Vom cere pozitia Comisiilor juridice din Parlament”

Presedintele Comisiei de cultura si media din Senat, Georgica Severin, a declarat ca “nu exista un precedent”, referindu-se la revocarea presedintelui CNA si ca “legea nu permite revocarea”. Totusi, acesta a spus ca va solicita un punct de vedere al Comisiilor juridice din Parlament. 

“E o problema practic juridica in primul rand si nu de audiovizual, dar pana va ajunge la Comisii (Comisiile de Cultura din Parlament, n.r.) va mai fi, pentru ca ea va fi trimisa presedintilor celor doua Camere, care, prin Birourile Permanente, o vor indrepta probabil spre comisii. Nu am citit textul, nu stiu si nu sunt jurist. De aceea voi solicita – si am discutat si cu domnul presedinte Stirbu de la deputati (presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, n.r.) – sa vedem un punct de vedere al Comisiilor Juridice (din Parlament, n.r.) pe speta”, a spus Georgica Severin.

CITESTE SI: LAURA GEORGESCU: DEMERSUL COLEGILOR DIN CNA ESTE ILEGAL

El a precizat ca nu exista un precedent in acest caz si nici nu a mai existat o astfel de situatie. “De exemplu, argumentul cu care au venit ei (cei sase membri ai CNA, n.r.) este principiul simetriei, ca ce nu e interzis este permis. Cu tot respectul, eu sunt de formatie istoric si filosof, deci nu voi comenta pe o speta pur juridica. O sa-i rugam pe colegi (din Comisiile Juridice ale Parlamentului, n.r.) sa ne spuna cum sa procedam, cum e si normal de altfel in asemenea situatii. Nu exista un precedent pe acest aspect, Legea nu permite revocarea, dar in acelasi timp nici nu o interzice. Asta a fost argumentul pe care am inteles ca l-au declarat cei sase. Eu nu am vazut textul (deciziei celor sase membri ai CNA, n.r.), doar ce am citit pe site-uri si eu in diverse declaratii“, a mai spus Georgica Severin.

Totusi, el a precizat ca, potrivit Legii audiovizualului, nu prea vede cum ar putea fi revocata Laura Georgescu din functia de presedinte al CNA.

“La modul serios, conform legii, nu prea vad cum, din ce imi aduc eu aminte textul de lege. Dar, nestiind cum suna textul celor sase, nici nu ma pot pronunta asupra lui. Si este o problema juridica, de interpretare a legii. De asta ma voi adresa comisiei juridice (…) Aici nu e o problema de audiovizual, ci o problema de practica si precedent juridic legislativ”, a mai spus Severin.

CITESTE SI: ROMANIA TV, AMENDATA DE CNA PENTRU EMISIUNEA “DOSAR DE PRESEDINTE”, IN CARE I-AU FOST ADUSE ACUZATII LUI KLAUS IOHANNIS 

Sase membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au votat, joi, intr-o sedinta cu usile inchise, o decizie pentru retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu in functia de presedinte al CNA si pentru a transmite Parlamentului o solicitare de revocare a acesteia de la conducerea Consiliului.