Felatia – un dar de nerefuzat, dar si o pedeapsa umilitoare! Sexul oral in antichitate

Marturii despre sexul oral in lumea antica arata cat de deosebit era privita practicarea sa in marile culturi. Romanii il considerau un viciu si un mod de umilire a celor siliti sa il practice. Alte popoare au creat legende si ritualuri pe seama lui.

Potrivit istoricilor, primele marturii despre sexul oral dateaza din Egiptul Antic si sunt legate de mitul zeilor Osiris si Iris. Legenda Cleopatrei Osiris a fost ucis de fratele sau si spulberat in bucati. Sora sa Iris a adunat ramasitele sale si le-a pus la locul lor, insa nu le-a descoperit pe toate. A facut din lut un penis pe care i l-a atasat trupului si a suflat in el, redandu-i viata fratelui sau. Ilustrari antice explicite ale mitului lui Osiris s-au pastrat pana in prezent.

Potrivit unor istorici, egiptenii si fenicienii au fost primele popoare in care tinerele au folosit rujul rosu de buze ca reclama a faptului ca ofereau sex oral. De asemenea, femeile din lumea antica a Egiptului erau recunoscute pentru calitatile lor sexuale. Conform unei legende populare printre dusmanii sai, regina Cleopatra ar fi oferit felatii la 100 de nobili romani, in timpul unei orgii. Cleopatra, potrivit unor autori antici eleni, mai era cunoscuta sub numele de Cheilon (buze groase), cu referire la sexualitatea ei.

Sexul oral obiect al satirei

In Grecia Antica una dintre cele mai vechi marturii despre sexul oral dateaza din secolul al VII-lea, i. Hr.. Poetul antic Archilochus relata despre Neboule, fiica lui Lycambe, care „s-a indoit in sunetul flautului si a luat o inghititura, asa cum tracii si frigienii beau cu paiul berea lor, s-a incovoiat din spate si a trudit”. Poemul sau oferea detalii considerate intr-atat de umilitoare pentru cei pe care ii viza incat Lycambe si fiicele sale s-au spanzurat, din cauza lui.

Numeroase reprezentari artistice din secolele urmatoare, pastrate pe vase si cupe provenite din Grecia Antica infatiseaza comportamentul sexual al celor care participau la asa-numitele simpozioane. Intr-una dintre cele mai faimoase astfel de picturi a fost infatisata o hetaira (prostituata) inclinata pe un scaun, practicand sexul oral unui barbat si in acelasi timp avand relatii sexuale cu altul. Artistii descriau femeile ingenunchind intr-o pozitie de supunere in timp ce caracteristicile lor sunt modificate in timpul actului sexual.

Sfaturi despre felatie in Kama Sutra

Sexul oral era ritualizat in unele culturi din Antichitate. In India, un capitol din Kama Sutra, unul dintre cele mai vechi manuale despre arta sexului, era dedicat acestei practici. Autorul ghidului a oferit descrieri ale modului in care femeile si eunucii puteau performa sexul oral si, de asemenea, detalii despre imbunatatirea actului prin diverse actiuni. „Auparishtaka (n.r. sexul oral) este practicata de catre femei desfranate si depravate, de insotitoare de sex feminin si cameriste care servesc, de cele care nu sunt casatorite cu nimeni si traiesc pe la bai.

Autorii venerabili sunt de parere ca aceasta practica este opera unui caine si nu a unui om, pentru ca este o decazuta si opusa ordinelor Sfintei Scrieri, si pentru ca omul insusi sufera prin aducerea lingamul sau in contact cu gura eunucilor si a femeii. Dar Vatsyayana spune ca ordinele Sfintei Scrieri nu afecteaza pe cei care recurg la curtezane, iar legea interzice practica doar cu femei casatorite. In ceea ce priveste prejudiciul cauzat de sex masculin, el poate fi remediat cu usurinta”, arata un pasaj din Kama Sutra.

Felatia, folosita ca pedeapsa

In Roma Antica, practicarea felatiei era perceputa ca un act umilitor pentru persoanele care ofereau sex oral si un act de bravura pentru cei care il primeau. Uneori, potrivit istoricilor, felatia era perceputa ca o pedeapsa. Spre exemplu, in lumea romana daca un agricultor prindea la furat un strain il putea obliga sa ingenuncheze si sa practice sexul oral. Unele marturii istorice aratau ca vechii romani considerau felatia un viciu mai rau decat sexul anal. Iar „fellatorii”, cei care ofereau sex oral erau priviti cu aversiune considerandu-se ca nu trebuie invitati la cina. Respiratia mirositoare era considerata un indiciu al practicilor sexuale considerate depravate. Romanii insa nu aveau nicio problema in a primi sex oral, de la prostituatele si sclavele lor. Frescele descoperite in ruinele orasului Pompeii ofera imagini explicite si inscriptii cu privire la sexul oral pentru care erau platite prostituatele.

Sursa text: adevarul.ro